«

»

Sze 14 2016

Triatlon: Hankó Dávid – EGY ÚJ PÁLYACSÚCS TÖTRÉNETE

Sajnos a tavalyi füredi verseny nem úgy sikerült számomra, ahogy szerettem volna. Ezért idén mindenképp revansot akartam venni ezen a magyar viszonylatban szintes, technikás pályán. Sok versenyző szemében a Gella egy igazi ellenfél, ez nálam sincs másként, de tavaly a nagy melegben nem jól választottam meg a tempót, ami a végére visszaütött. Tudtam, hogy nem lesz könnyű verseny mert a tavalyihoz hasonlóan most is a dobogó legfelső fokára szerettem volna felállni, így én nem csak a hegyet de az ellenfeleimet is szerettem volna legyőzni. A rajt délben volt és nem kisebb név indított minket mint Vanek Margit. A Balaton kegyes volt hozzánk, szinte „feszített” víztükör várt minket. Már a bemelegítés és depó közben azon járt a fejem, hogy megint nagy meleg várható és a legfontosabb a tempó megválasztása mellett ma a megfelelő frissítés lesz számomra a legnagyobb feladat. Az úszás kétkörös kifutással volt megoldva. Ezt azért szeretem, mert így tudok viszonyítani hol vagyok a mezőnyben amikor partot érünk. Az úszás jól ment és sikerült elsőnek partot érnem.

 

Gyors depó és irány a Gella. Az időjárás nem hazudtolta meg magát. Az első körben a pályán még sokan voltunk a rövidtávosokkal, de nagyon kulturáltan elengedtek, sőt még pár biztató szavakat is kaptam. Füredet elhagyva nem sok kocsival találkoztam, így már csak a tempóra kellett koncentráljak és minden probléma nélkül tudtam versenyezni. A Gella megmászása után már vártam a frissítőt, mert amit reggel készítettem be, a hőségben felmelegedett, mire a hegy tetejére értem. Tudtam, ha meleg folyadékot viszek be, az beindítja az emésztést és komoly meglepetéseket okozhat. A Barnag utáni állomáson vettem is fel egy kulacsot, ami jó hideg volt és olyan jólesett, hogy legszívesebben az egészet megittam volna, de tudtam, hogy ezt nem szabad. Pár korty és hűtés gyanánt a többi mehet a fejre és a tarkóra. Az első kör befejeztével tisztában voltam vele, hogy megnyugtató az előnyöm Kis Gyulával szemben, ezért csak folytattam, amit csináltam – okosan, nem elnyírva magam a dombokon. Ez volt verseny egyik legnehezebb pontja, mivel a nagyon nagy volt a hőség. Bevallom volt bennem félsz, hogy megint az lesz mint tavaly, de sikerült kihúznom a kerékpár végéig a hideg és tudatos frissítéssel. A kerékpár végére sikerült körülbelül egy megnyugtató hat perces előnyre szert tennem.
Idén a futókör két körös volt a középtávosoknak, ami nekem bejött, mert Tihany mellett szép környezetben futottunk és szerencsére voltak árnyékos szakaszok is. Másfél kiliként három frissítőállomáson tudtunk folyadékot és kalóriát pótolni; én a meleg miatt rendszeresen locsoltam is magam. Az első fordító után visszafelé találkoztam Gyulával és láttam, hogy az előnyöm továbbra is megnyugtató, ezért próbáltam visszafogni magam. Az utolsó frissítőnél pár korty kóla, még egy kis hideg víz a tarkóra és jöhetett a várva várt célegyenes. Külön öröm volt számomra, hogy idén új pályacsúccsal, 4 óra 15 perc 07 másodperces idővel sikerült nyernem.
BalatonMan Balatonfüred 2016
BalatonMan Középtáv
1. Hankó Dávid  4:15:07
2. Kis Gyula 4:26:31
3. Rónaszéki Balázs 4:31:10
4. Szóka Attila 4:48:04
5. Maróti Vilmos  4:50:18
Külön köszönöm azt a sok sok biztató szót, amit a verseny közben a pályán lévőktől és a szurkolóktól kaptam. Köszönettel tartozom támogatóimnak, a BioTech USA HUnak , a ZOGGS Magyarország, a Maratonman Deponak, a Suuntonak, Salomonnak, Miénk a terepnek és egyesületemnek a Tiszaújvárosi Triatlon Klubbnak. . Gratulálok az összes célba érkezőnek. Pihenjetek sokat, jövőre Kenesén találkozunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>