«

»

okt 04 2016

Érdi Mári: Első versenyem, első érmem Ausztráliában

A riói olimpián az összetett versenyben Érdi Mári a 14. helyen végzett. Fantasztikusan teljesített, futamot is nyert, és magasan felülmúlta az elvárásokat.

 “Összetettben a 14. hely az nagyon jó eredmény az olimpián, nyertem egy futamot, az utolsót leszámítva jó rajtjaim voltak és egy csomó tapasztalatot gyűjtöttem. Ha karácsonykor azt mondják, hogy kijutok az olimpiára, azt gondoltam volna, hogy ilyen nincs, de már látom, hogy oda tudok érni, úgy, hogy a mezőny többi részének plusz 15 év versenytapasztalata van. Azért ez nem rossz.”

Az Olimpiát követően Érdi Mári nem pihen, nem pihen hanem az év végi ifjúsági világbajnokságra készül gőzerővel.

Új-Dél-Wales-i Ifjúsági Bajnokságon Laser Radiálban húsz egység indult a versenyen köztük Érdi Mári is. Vasárnap három, hétfőn két futamot rendeztek. Mári egyenletes vitorlázással 4,5,9,2,2 futameredményekkel az összetett versenyben a második, a lányok között pedig az első helyen végzett.

Mári jelentkezett, hogy elmesélje élményeit az Ausztrál versenyről:

Pénteken reggel 8 órakor indultunk Gwandalanból Sandringhambe. Az Új-Dél-Wales-i Ifjúsági Bajnokságot ( NSW Youth Championship) idén   a Georges River 16ft Sailing Club rendezte. A másfél órás csodálatos autóút után lepakoltunk, ebédeltünk. A túl nagy szél miatt rajtam kívül csak még egy fiúnak volt kedve kimenni vitorlázni.
Az új hajómat itt próbáltam ki először. Ausztráliába érkezve lehetőségem nyílt arra, hogy közvetlenül a gyárban válasszam ki az új hajómat. Mint ahogy tudjátok minden laser egyforma, de vannak köztük nüansznyi különbségek. És most először életemben én mondhattam meg, hogy mik azok az apróságok, amik nekem fontosak és jobban illenek az én vitorlázó stílusomhoz. Már a kiválasztás is élmény számba ment, nemhogy maga a vitorlázás!

Edzés után regisztráltam a versenyre, ahol a versenyrendező megkért, hogy szombat reggel a verseny megnyitóján menjek fel a színpadra és üdvözöljem a versenyzőket

A bajnokság első napján nem rendeztek futamot mert túl nagy volt a szél, a második napon, vasárnap viszont 4 futamunk is volt! 7 órahosszát töltöttünk vízen.

Ma, hétfőn a túl nagy szél miatt 1 futamot tartottak. Lányok között megnyertem, összetettben második helyen végeztem az Új-Dél-Walesi Ifjúsági Bajnokságon.ű

Csatolok egy olyan képet is, amelyen edzőm kisfia ismerkedik az érem ízével.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>