«

»

nov 13 2016

Gyeplabda: Bronzérem Mödlingben

Ma ért véget a HGM Hockey Challenge 2016 teremgyeplabda torna, melyen férfi csapatunk is képviseltette magát. A két napos tornán 16 csapat (8 férfi és 8 női) vett részt, osztrák, cseh, német, szlovák csapatokkal, és persze velünk.
Szombaton a csoport mérkőzéseket rendezték. Első összecsapásán 2-0-ás vereséget szenvedtek a fiúk a bécsi WAC csapata ellen. A másodikon 4-0-ra sikerült nyerni a szintén osztrák, főleg fiatalokból álló Universitas csapata ellen. Este a helyiek második számú csapatával mérkőztek meg a mieink, szoros mérkőzésen sikerült 2-1-es győzelemmel bebiztosítani a másnapi felsőházas szereplést.
Vasárnap a délelőtti mérkőzésen a HC Graz ellen szoros mérkőzésen, az elején még sikerült megszerezni a vezetést, de egy gyors egyenlítés után, az utolsó másodpercekben maradtak alul a fiúk, az összecsapást 2-1-re nyerte a Graz. A nap második, egyben a torna utolsó mérkőzésén az addig veretlen, minden ellenfelét toronymagasan verő HC 1888 Erlangen várt a mieinkre. Ellenfelünk kiemelkedett a torna teljes mezőnyéből, ezt bizonyította, már az 5. percben három góllal vezettek. A későbbiekben sikerült felvenni a versenyt a jóval rutinosabb, magasabb játékszintet képviselő német csapattal, az utolsó 8 percben többször is eljutottunk az ellenfél kapujáig. A mérkőzés 6-0-ás vereséggel ért véget.


Bár a felsőházban két vereséget is elszemvedtünk, a HGM Boys elleni 2-1-es győzelem pontjait vitték magukkal a legjobb 4 közé a fiúk, így a szombati győzelemnek is köszönhető a 3. helyezés.

 

A torna férfi ágának végeredménye:
1. HC 1888 Erlangen
2. HC Graz
3. SZLG DSE Olcote HC
4. HGM Boys
5. HC Slavia Hradec Kralove
6. WAC
7. HG Mödling
8. Universitas (AHTC)

Csapatunk résztevő tagjai:
Balogh Tamás (CSK), Kalmár Tamás, Szabó György, Kanyó Krisztián, Marouf Dániel, Szoják Gábor, Garzó Tamás, Zsoldos András, Zsoldos Gábor, Szűcs Ádám, Petővári Balázs (kapus, Soroksári HC)
A caapatot elkísérte Láng András és idősebb Zsoldos András

forrás: Szent László Gimnázium DSE Gyeplabda Csapat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>