«

»

nov 25 2016

Most hétvégén rendezik Magyarország legmeredekebb túráját

2016. november 25-27. Között kerül megrendezésre a Mátrában a magyarországi teljesítménytúrázás és terepfutás történetének legnagyobb összszintemelkedésű kihívása, a Galyavár 110 Mérföld. A nem mindennapi túrán az indulóknak a 177 kilométeres táv alatt összesen 11.520 méter, azaz több, mint 11 kilométer pozitív szintemelkedést kell leküzdeniük.

A péntek délelőtt 10-kor rajtoló extrém kihívásnak összesen 25 elszánt túrázó és terepfutó vág neki, akik között olyan nevek vannak, mint az ISOMA 1000 mérföldes, valamint a Goldsteig 660 kilométeres versenyén többször bizonyító Őrsi Anna, vagy mint a négyszeres “kör” teljesítő Takács Krisztián Csipi.

A Galyavár 110 mérföld és a mellette megrendezett hét rövidebb táv mind a kirándulók körében kevésbé ismert, a teljesítménytúrázók között azonban igencsak hírhedt “Galyavár körön” halad, ami egy nagyon technikás, meredek lejtőket és emelkedőket tartalmazó útvonal a Mátrában (Galyatető- Mátraalmás-Galyavár-Galyatető). Az indulóknak a választott távtól függően ezen az útvonalon kell egy, vagy akár 24 kört megtenniük a megadott szintidőn belül, mely a legrövidebb távon kívül maximum kétórás köridőkhöz igazodik. Tehát akár félmaratoni, maratoni, 60, 80, 110, 140 vagy 177 kilométeres táv teljesítésére adja az induló a fejét, legalább 3,69 km/h-val kell abszolválnia a nem kis kihívásokat tartogató távot.

Az indulóknak a félelmetes szintemelkedés mellett a novemberi hideggel és a monotóniával is meg kell küzdeniük. Hogy ez mennyire nem egyszerű feladat, azt a túra utolsó, 2013-as rendezése is mutatja, mikor a 32 indulóból mindössze kilencen teljesítették sikeresen a távot, holott akkor még “csak” 110 kilométeren rendezték meg a kihívást. A mostani több mint 60 kilométerrel és 4000 méter szintemelkedéssel nehezebb táv 25 indulójának November 27, vasárnap 10 óráig kell célba érnie a sikeres teljesítéshez. A nem hétköznapi verseny fejleményei követhetőek a túra facebook oldalán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>