«

»

jan 31 2017

Gyeplabda: Meglepetések, szoros eredmények

Izgalmas, fordulatos, meglepetésekkel teli gyeplabdás eseményekben gazdag hétvégén vagyunk túl. Míg szombat délután a férfi NB1-esek utolsó fordulójával lezárult az alapszakasz Soroksáron, és kialakultak a február 5-i FinalFour elődöntőinek párosításai, addig vasárnap a szabadidős bajnokság csapatai folytatták szereplésüket a Szent László Gimnázium csarnokában.
Férfi NB1:
Soroksári HC II. – Főnix MSE 8-6 (5-3)
A szombat délutáni fordulót a soroksáriak kettesszámú csapatának és a Főnix MSE legjobbjainak összecsapása nyitotta. Az első perceket a fekete mezes hazaiak uralták könnyed játékkal, magabiztos labdajáratással. Ezt bizonyította, már az ötödik percben belőtték első góljukat. Erre szinte azonnal válaszolt a sárga mezes Főnix, még ugyanebben a percben egyenlítő gólt szereztek. Az egyenlítő gólt követően vissza tudta szerezni a vezetést a Soroksár, meglepetésre pár percen belül ismét kiegyenlítettek a sárgák, sőt, első osztályban való szereplésük során először átvették a vezetést. A félidő utolsó öt percére összeszedte magát a hazai csapat, három érvényes találattal kétgólos előnyben várhatta a pihenőt. A második játékrészt a bombaformában játszó Főnix kezdte jobban, alig fél perccel a kezdő sípszó után egy gólosra csökkentette hátrányát. A következő percekben a várakozásokkal szemben teljesen kiegyenlített párharcokat láthattunk a pályán, a csapatok nem bírtak egymással. A 28. percben egy gyors támadást követően visszaállt a két találatos különbség, de a hazaiak előnye hamar redukálódott, az utolsó öt percre ismét döntetlenre állt a játék. A mérkőzés végére elfáradni látszott a vendégcsapat, a jóval rutinosabb hazaiak egy bünetőszögeltből és egy jól felépített, utolsó perces támadásból szerzett találattal állította be a kétgólos különbséget. Az izgalmas, eseménydús összecsapás 8-6-os eredménnyel ért véget, hatalmas meglepetést okozott a bombaformában játszó Főnix MSE csapata. Reméljük a tavaszi műfüves, illetve a következő szezonok bajnokságában is ilyen harcias, határozott, gólerős játékkal kápráztatják el a mérkőzéseikre kilátogató nézőket. Góllövők: Farkas Attila (5’), Kosárszky Norbert (7’, 18’, 28’, 37’, 40’), Sági Dávid (15’), Losonczi Zoltán (20’); illetve Kerekes Tamás (5’, 21’, 30’, 35’), Fábián Attila (10’), Kerekes Roland (12’).
Építők HC II. – SZLG DSE-Olcote HC 5-6 (2-4)
A nap egyik legfontosabb eseménye az Építők HC második csapatának és az SZLG-Olcote HC legjobbjainak összecsapása volt. Nagy téttel bírt a mérkőzés, hiszen a rájátszásba legjobb helyen való bejutás múlt rajta. Az első percekben kiegyenlített volt a mérkőzés képe, mindkét csapat veszélyes támadásokat végrehajtva próbált gólt szerezni. Az első találatot az Építők szerezte büntetőszögletből a hetedik percben. Erre válaszként két percen belül egyenlíteni tudott a zöld mezes SZLG-Olcote, a következő percben pedig már át is vette a vezetést. Nem kellett sokat várni, a kékek egy percen belül kiegyenlítettek, majd újabb két perc elteltével ismét a zöldek vezettek. A fordulatos első félidő utolsó találatát az SZLG-Olcote szerezte a 16. percben, így 2-4-es állásnál szólt az öt perces pihenőt jelző kürt. A szünetről visszatérve ismét kiegyenlített párharc alakult ki a két csapat között. Az újabb találatig egészen a harmincadik percig kellett várni, ekkor ismét egy gólosra csökkentette hátrányát a kék mezes Építők. Az utolsó öt percre adok-kapok helyzet alakult ki, röviddel az után, hogy a zöldek visszaszerezték kétgólos előnyüket, a kéket visszaállították egy találatos különbségre. Az eseménydús mérkőzés 5-6-os eredménnyel ért véget. Góllövők: Löschnig Viktor (7’, 11’, 30’, 39’), Konorót Bálint (37’); illetve Szabó György (9’), Zsoldos András (10’, 13’), Szoják Gábor (16’, 38’), Kalmár Tamás (35’).
Soroksári HC I. – Építők HC I. 6-2 (2-0)
A férfi NB1-es bajnokság alapszakasza nem is kaphatott volna éltóbb lezárást, mint a két ősi rivális, a címvédő Soroksári Hockey Club és az Építők Hockey Club első számú csapatinak örökrangadója. Hatalmas téttel bírt az összecsapás, ezen múlt ugyanis az alapszakaszban ki szerzi meg az első helyet, ki játszhat először a február 5-ei rájátszás döntőjéért. Mindkét csapat veretlenül érkezett a találkozóra, de csak egyikük tarthatta meg azt a legvégén. A mérkőzést a piros mezes címvédő kezdte jobban, rögtön a legelső percben megszerezték a vezetést. A gyors gólt követően rendezte sorait az Építők, egyenlő felekként harcolva próbáltak kiegyenlíteni. Ennek ellenére a második gólt ismét a Soroksár szerezte a hetedik percben, ezzel kettőre növelve a két csapat közötti különbséget. A félidő hátralevő részében két egyenlő fél harcát láthattuk, gyors labdajáratásokkal, több veszélyes kapura lövéssel. 2-0-s állással mentek pihenőre a csapatok. Az edzői fejtágítást követően a második játékrész az előző végéhez hasonlóan kezdődött, hosszú perceken keresztül támadták egymás kapuját a csapatok, azt bevenni sokáig nem sikerült. A következő gól a 29. percben született egy gyors ellentámadásból, háromra növelve a soroksáriak előnyét. Az Építők harciasságát ez a gól sem akaszthatta meg, ezt bizonyítja, még ugyanebben a percben ellenfelük kapujára törtek, majd egy büntetőből gólt szerezve csökkentették kettőre a gólkülönbséget. A címvédő a büntető után sem állt meg, lendületes támadásokból újabb találatokat szerezve már néggyel vezettek. A fehér-kékek időkérést követően összeszedett játékkal harcoltak tovább, a 37. percben büntetőszögletből szerzett góllal javítottak az álláson. A hazaiakat viszont még így sem tudták megállítani, egy, az utolsó percekben szerzett találattal állították be a 6-2-es végeredményt. A címvédő Soroksári HC I. számú csapata így veretlenül, az első helyről várhatja a FinalFour-t. Góllövők: Farkas Imre (1’, 7’), Olasz Balázs (29’, 31’), Suba Tamás (32’), Ujvári Viktor (38’); illetve Papp Gergely (29’-büntető), Lénárd Máté (37’).
A férfi NB1-es mezőny számára véget értek az alapszakasz küzdelmei, az első négy helyezés majd a február 5-i rájátszáson dől el. Biztos ötödikként zárta a bajnokságot az Építők HC második csapata, hatodik, utolsó helyen pedig a legvégén bombaformában játszó és nagy meglepetést okozó Főnix MSE. A FinalFour elődöntőin elsőként az alapszakasz első és negyedik helyezettje játszik majd, így egy izgalmas, házon belüli elődöntőt vív egymással a hazai Soroksári HC első és második csapata. A másik elődöntőn a második és harmadik helyezett játszik, a tavalyi rájátszáshoz hasonlóan most is az Építők HC I. csapata játszik az SZLG DSE-Olcote HC-val, mely csapatok tavaly is drámai mérkőzésen döntötték el, ki játszasson a döntőben az aranyért. Az elődöntők és a helyosztók között pedig a női NB1-es bajnokság következő fordulóját játsszák majd a csapatok.
Férfi Szabadidős NB1:
Építők HC III. – SZLG DSE-Olcote HC II. 5-1 (2-0)
Hosszú szünet után folytatódtak a férfi másodosztály küzdelmei, bemutatkozott az Építők HC harmadik számú csapata is. Első ellenfelük a hazai pályán játszó SZLG DSE-Olcote HC második csapata. Az elsőosztályú mérkőzéseket idéző iramban zajló mérkőzésen két erős csapat játszott egymással. Az első találatot a fehér-kék mezes Építők szerezte rögtön az összecsapás harmadik percében egy büntetőszögletből. A korai gól ellenére úgy hajtottak a csapatok, mintha döntetlen lenne az állás, mindkét kapura záporoztak a lövések. A félidőben még egy gól született, a 15. percben, ezt is a vendégek szerezték. 2-0-s állásnál mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, folyamatos nyomás tartva ellenfelük védelmét próbáltak mindenáron gólt szerezni. Végül a 22. percben szerzett találattal szépítettek az eredményen. A vendégek a gólt követően rendezték soraikat, nagyobb lendülettel támadták ellenfelük kapuját, melynek eredményeként további három találattal növelték előnyüket a félidőben. 5-1-es eredménnyel zárult az összecsapás. Góllövők: Herberth Pál (3’), Szóga Zsigmond (15’, 38’), Bauman Péter (28’), Herberth Csaba (31’); illetve Lennart Appenberg (22’).
Építők HC III. – Gerjen SK 10-3 (5-3)
A hétvége utolsó eseménye az Építők HC III. és a Gerjen Sport Klub csapatainak összecsapása volt. Az összecsapást egyenlő felekként kezdték a csapatok, több veszélyes támadást is láthattunk. Az első gólt az Építők szerezte a hetedik percben, majd előnyüket három perc elteltével már háromgólosra növelték. A harmadik találatra válaszként egy gyors támadás végén szépített a tolna megyei csapat. A félidő második tíz percében egyenlő félként küzdöttek a csapatok, kettő-kettő további találatot szerezve, 5-3-as eredménnyel mentek az öt perces pihenőre. A második játékrészt a fehér mezesek kezdték jobban, rögtön a félidő elején újabb találattal növelték előnyüket. Ebben a játékrészben már nem bírták tartani ellenfelüket a kevesebb cserével kiálló gerjeniek, az Építők további négy alkalommal tudott eredményes lenni. 10-3-as eredménnyel ért véget a mérkőzés. Góllövők: Bauman Richárd (7’, 10’,38’), Szóga Zsigmond (9’, 13’, 18’, 21’), Bauman Péter (25’, 36’), Herberth Csaba (28’); illetve Gergity Péter (10’, 14’), Gergity Balázs (17’).
A másodosztályban véget ért az első forduló, a háromfordulós bajnokságot veretlenül vezeti az Építők HC III., második az SZLG DSE-Olcote HC II., míg harmadik a Gerjen SK.
Szerző: Szűcs Ádám

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>