«

»

Már 06 2017

Gyeplabda: FINAL4 – Címvédés és kiélezett mérkőzések Soroksáron

Jó hangulatú, izgalmakban igen gazdag rájátszásban dőlt el a 2016-17-es terembajnokság bajnoki címe. Száz százalékos teljesítménnyel ismét bajnok az EuroHockey Club Champions Indoor Challenge I. tornára készülő Soroksári HC I., de a többi érem sorsa nagy küzdelmekben dőlt el. A férfi NB1 rájátszásának szünetében a női NB1-es bajnokság küzdelmei folytatódtak.
Soroksári HC I. – Soroksári HC II. 8-0 (3-0)
A vasárnapi rájátszás nyitó mérkőzését az alapszakaszt tökéletes teljesítménnyel megnyerő, címvédő Soroksári HC első számú csapata játszotta saját kettesszámú csapata ellen. Az összecsapás első 15 percében nem bírtak egymással a csapatok. Nagyszerű párharcokat láthattunk, több, veszélyes támadással. Az első gólt a fekete mezben játszó címvédő szerezte a tizenötödik percben egy büntetőszögletből, melyet rövid időn belül újabb találat követett. A félidő utolsó percében még egy jól felépített támadásból szerzett találattal háromgólosra növelték előnyüket a feketék. Az öt perces pihenőről visszatérve nagyobb tempót kezdett diktálni a Soroksár első csapata. Ebben a játékrészben öt újabb találattal beállították a 8-0-s végeredményt, így magabiztos győzelemmel harcolták ki a döntőben való szereplés jogát. Góllövők: Farkas Imre (15’, 29’-büntetőből), Tápai Márk (26’, 24’), Majer Bence (19’), Suba Tamás (25’), Langer Bálint (35’, 37’); illetve -.
Építők HC I. – SZLG DSE-Olcote HC 1-2 (0-1)
A másik elődöntőt az Építők HC első csapata játszotta az SZLG-Olcote HC-val. A két csapat tavaly emlékezetes és látványos elődöntőt játszott egymással, akkor a kék-fehérek kerültek ki győztesen a drámai, hosszabbításos csatában. Az előzmények alapján a mai összecsapás is hasonló izgalmakat tartogatott számunkra. Az első percektől kezdve igen látványos, nagyiramú volt a mérkőzés. Mindkét csapat legjobb tudását beleadva küzdött. Számtalan büntetőszögletet és egy 7 méteres büntetőt ítéltek a horvát, illetve skót játékvezetők ebben a játékrészben, de a mindkét oldalon bravúros kapusteljesítménynek köszönhetően nem született gól az összecsapás 19. percéig. Az első találatot a fehér mezben játszó SZLG-Olcote szerezte meg a 7 méteres büntetőből. A pihenőt követően a második játékrészben is az elsőhöz hasonló lendületes játék volt jellemző, egy percig sem volt megállás, egymás után három újabb büntetőt ítéltek a játékvezetők, ezúttal az Építők HC javára, de a továbbra is bravúros kapusteljesítménynek, illetve a szerencsének is köszönhetően ezekből nem lett gól. A következő találat a harmincegyedik percben született ugyancsak büntetőből, ezzel az Építők visszahozta a döntőbejutás esélyét. Az utolsó bő tíz percre sem volt megállás, sorra jöttek a gólesélyes támadások. A mindent eldöntő találatra a 38. percben került sor, egy gyors kontratámadásból szerzett találattal állította be a 2-1-es végeredményt az SZLG-Olcote. Bár az Építőknek az utolsó percben egy időn túli büntetőszögletből még lett volna esélye kiegyenlíteni és ezzel hosszabbításra menteni a mérkőzést, nem tudtak élni a lehetőséggel. Így az SZLG-Olcote csapata története során először jutott az NB1 döntőjébe. Góllövők: Kalmár Tamás (19’-büntetőből), Szoják Gábor (38’); illetve Wesselényi Márton (31’-büntetőből).

Szent László DSE – Olcote HC

Gerjen SK – AGYSE 0-6 (0-1)
A férfi rájátszás elődöntői után a női bajnokság következő fordulója került megrendezésre. Az első mérkőzést a Tolna megyei Gerjen SK és a címvédő Amatőr GYSE játszotta. Az összecsapás első félidejében izgalmas játékot láthattunk, nagyon jól tartották magukat a fiatal gerjeniek a jóval rutinosabb ellenfelükkel szemben, ennek köszönhetően ebben a játékrészben csak egy gól született. A második játékrészben a címvédő kezdett jobban, elkezdte beszorítani ellenfelét. Ennek eredményeként több alkalommal is betaláltak a tolnaiak kapujába. Az összecsapást 6-0-s eredménnyel nyerte a címvédő. Góllövő: Ilkei Nóra (8’), Guti Réka (23’, 26’, 30’, 33’), Vereczkey-Váczi Erika (32’); illetve -.
BKG DSE-Fasor – SZLG DSE 0-6 (0-3)
A másik női mérkőzést a Fasori Evangélikus Gimnázium és a Szent László Gimnázium női csapatai játszották egymással. Az összecsapás első perceire kiegyensúlyozott játék volt jellemző, több veszélyes támadást is láthattunk. Az első találat a nyolcadik percben született, egy támadást gólra váltva szerezte meg a vezetést a Szent László. A sárga mezes Fasor több alkalommal is veszélyeztette ellenfele kapuját, gólt azonban nem tudtak szerezni. A zöld mezes SZLG egy büntetőszögletből, majd egy kontratámadásból szerzett góllal a félidő végére már háromgólosra növelte előnyét. Az ötperces pihenőt követően ismét kiegyenlített harcot láthattunk, több veszélyes támadásnak is szemtanúi lehettünk, de a következő találatra még várni kellett. Egészen a 31. percig, mikor egy büntetőkornert követően újabb góllal növelte előnyét a zöld-fehér Szent László. Az utolsó percekben az előző játékrész végéhez hasonlóan a zöld mezesek helyzetkihasználása volt jobb, további két találattal növelték előnyüket, beállítva a 0-6-os végeredményt. Góllövők: -; illetve Bakk Nikoletta (8’, 15’, 19’), Fekete Réka (31’), Tóth Délia (35’), Gerényi Kincső (36’).
Soroksári HC II. – Építők HC I. 1-6 (1-2)
A bronzmérkőzésen a hazai Soroksári HC második csapata játszott az elődöntőben nagy csatában alulmaradó Építők HC legjobbjaival. Az összecsapást a piros mezesek kezdték jobban, a kilencedik percben egy büntetőszögletből megszerezték a vezetést. Nem kellett sokáig várni a kék mezesek válaszára, két percen belül kiegyenlítettek, ugyancsak kiskornerből. Az egyenlítést követően magasabb fokozatra kapcsolt az Építők, egy jól felépített támadás végén fordítani tudtak. 1-2-es állásnál mentek a félidei pihenőre a csapatok. A második játékrészt nagy lendülettel kezdte a kék mezes csapat, sorra veszélyeztették ellenfelük kapuját. Ez a lendület a meccs végéig kitartott, további négy találattal beállítva az 1-6-os végeredményt. Góllövők: Farkas Attila (9’); illetve Kovács Norbert (11’), Papp Gergely (16’, 27’), Wesselényi Márton (31’), Löschnig Tamás (36’, 38’).
Soroksári HC I. – SZLG DSE-Olcote HC 3-1 (2-0)
A férfi terembajnokság döntőjét a sima győzelemmel bekerülő címvédő Soroksári HC I. és a nagy csatában döntőbe jutó SZLG DSE-Olcote HC játszotta. A mindent eldöntő összecsapás első perceit kiegyensúlyozott játék jellemezte, mindkét kaput többször veszélyeztették a csapatok. Az első gólt a piros-fekete mezes címvédő szerezte egy kiskornert követően a hetedik percben, melyet két perccel később újabb találat követett. A két gyors gól után ismét két egyenlő fél küzdelmét láthattuk a pályán, parázs hangulat uralkodott a csarnokban. 2-0-ás állással mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészt az elsőhöz hasonló kiélezett harc jellemezte, a két csapat minden tudását beleadva küzdött az aranyéremért. Ugyan a fehér mezeseknek sikerült csökkenteni hátrányukat egy gyors támadás végén a 24. percben, de a címvédő a félidő közepén visszaállította kétgólos előnyét. Az utolsó tíz percben nem bírtak egymással a csapatok, a remek kapusteljesítményeknek köszönhetően szoros maradt az eredmény. A mindent lezáró dudaszó 3-1-es soroksári vezetésnél jelezte az összecsapás végét. Ez az izgalmakkal teli, nagyiramú döntő méltó lezárása volt az idei izgalmas, meglepetésekkel teli terembajnokságnak. Góllövők: Suba Tamás (7’), Langer Bálint (9’), Tápai Márk (29’); illetve Kanyó Krisztián (24’).
Újabb izgalmas és fordulatos terembajnokságon vagyunk túl. Minden résztvevő csapatot elismerés illet, legjobb tudásukat mutatva mérték össze erejüket ebben a szezonban. A bajnokságot száz százalékos teljesítménnyel nyerte a címvédő Soroksári HC első csapata. Második a története során először döntőző SZLG DSE-Olcote HC. Harmadik az elődöntőben nagy csatában alulmaradó Építők HC egyes csapata. Negyedik a hazai Soroksári HC II., ötödik az Építők HC II. és hatodik helyen zárt a Főnix MSE.
A bajnokság gólkirálya Farkas Imre, a bajnok Soroksári HC I. játékosa 24 góllal.
A csapatvezetők döntése alapján az év játékosa Balogh András (SZLG DSE-Olcote HC).
A legjobb kapusnak járó díjat Ferenczi Zsolt (SZLG DSE-Olcote HC) kapta.

Balogh András, Ferenczi Zsolt és Farkas Imre
A mai nappal még nem ért véget a hazai gyeplabdás élet a teremszezonban, a Női NB1 és a Férfi Szabadidős NB1 küzdelmei egészen március 5-éig még folytatódnak. De ne felejtsük el, február 10-12 között Budapesten került megrendezésre az EuroHockey Club Champions Indoor Challenge I. 2017 nevű, Bajnokcsapatok Európa Kupája a Soroksári Sportcsarnokban, melyen a tavalyi bajnok Soroksári HC képviseli hazánkat.
Legyünk minél többen hétvégén és szurkoljunk együtt a piros-feketéknek! (február 10-11-12. – Soroksári Sportcsarnok)
Szerző: Szűcs Ádám

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>