«

»

ápr 20 2017

Gyeplabda: FIH World League – Magyarország nevezett a 2018-2019-as eseményre!

Ilyen még nem volt! A Magyar Gyeplabda Szakszövetség Elnöksége – a felsőbb sportvezetéssel történt egyeztetés után – benevezte a felnőtt férfi válogatottat a 2018-2019-es Világligába. Mint ismeretes, a Világliga, a FIH hivatalos olimpiai kvalifikációs versenysorozata (Tokió 2020).

A 2020-as olimpián 12 nemzet csapata vehet részt.

  • A rendező ország (Japán)
  • Az öt kontinensbajnok
  • Hat csapat a Világliga második köréből (A csoportok első és második helyezettjei. Amennyiben Japán megnyeri az Ázsia Kupát további egy csapat a Világligából)

A FIH a versenysorozatot két körben bonyolítja le. A hivatalos világranglista első 9 csapata nem játszik az első körben, ezek a csapatok egyből a második fordulóba kerülnek. A tornákon való részvételért és az ott elért győzelmekért és döntetlenekért értékes FIH világranglista pontokat lehet szerezni. A tornákon a FIH doppingellenőrzést fog tartani.

Válogatottunktól az első fordulóban való tisztes helytállást várjuk el, ugyanis a második körbe csak a világ legjobb 24 csapata juthat be. Sok sikert kívánunk fiainknak!

A Magyar Gyeplabda Szakszövetség Elnöksége

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>