«

»

ápr 26 2017

VERÉB ISTVÁN birkózó KVALIFIKÁLTA MAGÁT AZ EB-RE!

kép forrása: Magyar Birkózó Szövetség facebook oldala

Április 22 – én a Körcsarnokban rendezték meg a Diák – és serdülő kötöttfogású területi bajnokság fő eseményeként a felnőtt szabadfogású 86 kg-os Veréb István birkózó (Szombathelyi Haladás VSE) és Nagy Mihály (ESMTK) válogató mérkőzését, melynek tétje az EB indulás joga volt.

A három fordulós megméretés első mérkőzését lehengerlő fölénnyel 9:4- re Veréb István nyerte.
A másodikban is vezetett 2:0-ra, de Nagy fordítani tudott, 3:2-re. A harmadik fordulóban, heroikus küzdelemben ismét Jimmy remekelt, 4:2- re győzött, s így ő viselheti a címeres mezt a Szerbiában május 2-7 -e között megrendezésre kerülő Európa Bajnokságon. Veréb Istvánnak május másodikán szoríthatunk a szőnyegen. Jimmy első negyedéves eredményei bizakodásra adhatnak okot, hiszen  2017-ben a Párizsi Grand Prix- n és az azt követő igen rangosnak számító Kievi nemzetközi versenyen is sikerült a dobogó harmadik fokára állnia, nagyon erős, nemzetközi mezőnyben.

A válogató meccs pikantériája, hogy Jimmy  10 nappal a válogatót megelőzően egy bulgáriai versenyen részleges könyökszalag-  szakadást szenvedett, melynek következményeként a jobb karját csak 25 százalékosan tudta használni. Így gyakorlatilag mondhatjuk, hogy ellenfelét ” fél kézzel” győzte le.

” Az első meccsen még nagyon vitt az adrenalin, igy ott sikerült közel azt birkóznom, amit szerettem volna, sajnos az azt követő két fordulóban az ellenfelemen kívül már pokoli fájdalmakkal is küzdöttem, de így is sikerült kiharcolnom az EB indulás jogát. Folyik a könyökszalagom rehabilitációja, az edzések is gőzerővel folynak, edzőimmel mindent megteszünk annak érdekében, hogy május másodikán jó eredményt érjek el, a célom mindenképpen dobogós helyezés!”

forrás: Szegő Dorina, Tokyo-Win Kft