«

»

máj 22 2017

Triatlon: Kerékpár sportban is sikeres a triatlonista Pék Eszti

Év elején figyeltem fel Pék Eszter kerékpáros kicsapongásaira, bevallom kicsit megijedtem, hogy esetleg sportágat vált és nem szólt róla, de a válaszaiból kiderült szó sincs erről!

Mi ez a Szerpentines kicsapongás?

Ezzel kapcsolatban a tavalyi évre tudok visszanyúlni mikor egy rossz döntést hoztam egy versennyel kapcsolatban (B.SZ.M.” párban” ) az utolsó nap be vállaltam  30 km -t plusz az adott kilométerre nem túl megfelelő cipellőt.. és ezzel  kidobhattam a kukába a futásban való fejlődésem. Egy szép Achilles gyulladást sikerül begyűjteni..

Ezek után a futást kénytelen voltam hanyagolni.. Szerencsémre imádom a bicót igy tudtam helyettesíteni az űrt.

Óriási nagy szerencsém volt hogy csapatun tagja (Kis Tri Balatonman Team )Szurominé Pulsfort Dia Többszörös Országúti Magyar Bajnok aki történetesen a Szerpentin KE kerékpáros Klub „játékosa is.Hát hogy is mondjam meglátta bennem bringást nyilván ért hozzá  és csábított magával többször kisebb nagyobb edzésekre , csapatával illetve külön amiket rettentően élveztem…

megismertem a kerékpározás más oldalát  be is szívott. A sok technika  hogy mennyi mindent lehet tanulni, csak kapkodtam a fejem és minden percét élveztem amit km-t beletettem ezekbe a kis külön edzésekbe.. csak azt vettem észre hogy erősödőm technikailag jobb és jobb vagyok .Plusz a Flo amit a kerekpar ad.. Ezt együtt tudtuk kamatoztatni tavaly Tiszaújvárosba a Csapat OB – n a KisTri vel.

Itt a verseny reggelén sikerült eltörni a kis lábujjam indulás előtt ( nem vicc) igen ..úgy toltam le a verseny nem vagyok normális… sosem voltam

Így maradtunk a bringás edzések mellett, és egyre jobban mélyedtem  ebbe a csoda világba. Dia rengeteget segített tanított  amikből tavaly a  Triatlon versenyeken éltem.

Ekkor jött a kérdés közben nem szeretnék e a Szerpentin KE tagja lenni.. ő nagyon örülne.. már igazgatta a helyem és Decemberben Kis Gyulával egyeztetve milyen döntést hoztam leigazoltam a kerékpáros csapatba is☺

Honnan jöttek? Kik ők? Mit lehet róluk tudni? Mit kell róluk tudni?

A S 1986 – ban alakult Budapest legelső bejegyzett kerékpáros klubjaként.. Bakker az évben  születtem

Egy amatőr csapat akik elég sok Országúti kerékpár versenyen leteszik a névjegyüket… parán nem is  akár milyen eredménnyel..

Két elég meghatározó személy van a csapatban Szuromi Bence aki szintén Többszörös Magyar Bajnok es igen a kedvese Dia..

Mind halandó egyébként dolgozó emberek nem sportból  vagy csak a sportból élő emberek. (Az utóbbi 2 név nem na ők az UFÓK de ugyan ebbe a „közegbe ”tartoznak)

http://szerpentin.hu

https://m.facebook.com/SzerpentinKE/

Készülsz is velük vagy csak versenyezel?

Igen, igyekszem ezen edzéseken  is reszt venni.. ezek többnyire dombos ,hegyes több órás edzések amire tudok megyek.  Egyébként többnyire egyedül teszem meg az utakat.. és készülök.

Milyen versenyeken voltál eddig, hogyan sikerült?

Idei első versenyeim ahol a Szerpentin KE Színeiben tűntem fel  az a

Kerékvàr – Békàs  Időfutam Budapest Bajnokság (Tahitótfalu-Kisoroszi-Tahitótfalu 18 km.

 W.EL. : 4.Helyezéssel..  (0:30:03 idő)

Stop cukrászda időfutam 25 km

W.EL.:4. Hely (0:45:24)

2017.04.29.-  30.Mörbisch félmaraton 21 km futás  Mörbisch Neusielder See 125 km Kerékpáros Maraton Kombinált verseny

Félmaraton 21km (1:40:31)

Absz .w.:1.

K.CS.:1 .

Kerékpàrmaraton : 125 km (3:42:46)

Abszolut w.:26.

K.CS.: 11.

KOMBINÀLT: 21 km +125 km

( 5:21:12 )

Abszolut W. 1. hely

A legutóbbi dobogós eredményt meg kicsit bővebben kifejthetnéd?

Miután az Országúti Kerékpár nagy szerelmem lett és igazság szerint a hosszútáv az ami jobban fekszik igy megcéloztuk a Mörbisch Kombinált versenyt. Ami az első nap egy félmaraton (21 km) futásról szólt, Másnap pedig 125 km Kerékpár maraton Mezőny versenyről.

Életem első mezőnyversenye kerékpáron.. uh azért majréztam, mert teljesen más világ… teljesen más technika szabályok és nagy odafigyelést igényel.

Plusz így még nem versenyeztem hogy 2 egymást követő nap van futás és bringa

( az edzés más  téma nem ilyen %csináljuk és nyilván nem ilyen távokat mi emberek)

Nagyon okosan kellett futnom a félmaratont első nap.. Ahhoz hogy ,másnap egy 125 kili kerékpár versenyhez oda álljak és eredményes legyek..

Azért  a szomszéd hölgyek is kemények.. ha futásban nem is okoztak sok gondot bár a sarkamban voltak a kanyarban.

Egy nem „ fáradtam el” félmaratont sikerült futnom.. 1:40:31 egy szeles , hullámzó és hogy ne unatkozz kis részen murvás pályán. (Nem mondanám könnyűnek..)

De ami a poén ,hogy életemben először kaptam egy kerékpáros staff felvezetőt aki a női sort vitte, és először tapasztaltam hogy első vagyok hát ez parádé..

sajna mivel nem vagyok egy gazella igy ez volt valószínű az első es utolsó ebben az évben mivel ennél javában sokkalta jobb Félmaraton futók vannak

(maxon is csak 1:38 ra vagyok kepés)

Itt a bringa volt érdekes:

A bicon figyelnem kellett kik az ellenfelek a kombinált versenyben. No meg ugye az első mezőny verseny.

Hát… óriási  akkora adrenalint ad.. hogy az valami hihetetlen. A kerekek zúgása a bolyban  a bringák  a vàkum ami húz  ..

Iszonyat nagy koncentráció és oda figyelés szükséges jó reflexekkel.. elég egy előttem 2-vel bringáról kiesett kulacs amit gyorsan ki kellett védenem amin elcsúszhaztok  elég egy rosszkor összehozott zárás előttem  egy véletlen szerű összeakadás.. igyekeztem kívül maradni hogy ha előzök is  könnyen menjen, vagy a bolyban maradi hogy szélárnyékba maradjak az utóbbihoz nem vagyok hozzászokva mindenki menekült a szél elől. Es nagyon oda kell figyelni!!!!

Vissza térve a kombi ellenfelekre az első 40-50 km en dőlt el kb minden.

Verseny közben sokat gondoltam Diára aki nem csak a férjét , engem is várt a célba.. és a legnagyobb öröm számomra hogy a „Mentorom” büszke lehet rám ott van az első ilyen kaliberű versenyemen széles mosollyal es be kiabálással a célba integet!!Hatalmas flesh.. és elismerés!! És tudta hogy nyertem…

Sajnos.. a verseny és a mosoly nem maradt túl ünnepi hangulatú ugyan is  egy szörnyű tragédiát is hozott magával

A célba érve hallottam egy szőrnyű  halálos balesetről amelyet egy közeli „ földi „ismerősöm szenvedte el akit  Győri Spuri Futó klubban ismertem meg. Kecskés Tamàs.

//Ez úton is őszinte részvétem a családjának//

A szervezők korrekt mód jártak el 1 perc csenddel részvétnyilvánítással és nem volt díj átadó sem.

Utólagosan azt is megtudtam hogy a tombolán nyereményre bocsájtott két komoly országúti kerekpart árverésre bocsájtottak és a befolyt összeget a családnak adományozzák!

Ezután kezdődik a TRI szezon hol indulsz és nagyjából mik az elvárások, milyen eredményekkel lennél elégedett? Hogyan sikerült a felkészülésed?

Így van kezdődik a száguldó cirkusz ..Én csak így hívom..

És ez évben is A KisTri Balatonman Team SE tagja ként  erősítem Kiss Gyula csapatát.

http://www.kisgyula.hu/

https://www.facebook.com/kistribalatonmanteam/

https://www.instagram.com/kistribalatonmanteam/

Természetesen az első verseny Tiszaújváros Csapat OB majd másnap meglesem egyéniben is ha már egyszer maradok másnapra

Balatonman Kenese Speciel táv

Fonyód mix váltó

Keszthely Triatlon OB

Extremman Kaposvár 113.

Extremman Nagyatád OB.

Budapestman OB

Balatonman Füred  középtáv

Elvárásaim mindig vannak magammal szemben es nyilván a jobbra törekszem.

Úgy vélem idén erősebbre sikerültem mint előző években de kiscsikónak számitok és az is maradok a többi amatőr versenyző közt.

Mindegyik versenyemhez képest szeretnék jobb lenni és törekszem arra hogy úgy  sikerüljön..

Mindhez megvan az Álom idő de ha szoktam volt mondani 10 perccel jobban teljesítek már boldog leszek.. A zsákba gyűjtöttem és még gyűjtök…

Most tértünk haza az egy hetes edzőtàborunból a csapattal Komàromból ami szintén beépül.. ??

Mindegyik versenyemet nagyon várom…

De Julius 29.-ét a Legjobban („ Haza megyek a bölcsőbe „) megint ❤

Tudj meg többet a KisTRI Balatonman Teamről itt 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>