«

»

máj 18 2017

XI. NN Ultrabalaton: Idén melyik csapatnak sikerül áttörni a 12 órás álomhatárt?

A 2016-os csapat: Bogos Tamás, Havas Peter, Imre Szabó, Kuncz Gábor, Zsolt Stépán, Tamás Tóth, Oláh Tamás és Gergely Rezessy

Napokban felröppent a hír, hogy egy Maratonman Depo csapata kísérletet tesz a 12 órás álomhatárt megdöntésére az Ultrabalaton, ami május 19 és 21-között kerül megrendezésre, Egyéni indulók mellett csapatok is megmérkőzhetnek egymással, kíváncsian várjuk a Depo csapatának szereplését, vajon sikerül-e a 8 évvel ezelőtti DOVER csapat 12 óra 2 perces rekordját leporolni, és akár ezt túl is szárnyalni!

Portálunk figyelemmel követte az idei DOVER csapat átrendeződését, amely az elmúlt időszakban elnyerte idei végleges formáját:

A 2017-es Dover váltó tagjai:

Csapattagok: Józsa Gábor, Jenkei Péter, Bogos Tamás,

Soltész Tamás, Kuncz Gábor

Stépán Zsoltot a DOVER csapat mindenesét kérdeztem az idei tervekről, ha már egyszer az általa irányított csapat csúcsa került szóba!
– A DOVER csapata 2009 óta vesz részt (ezen a néven) a DOVER Nyelviskola támogatásával az
UltraBalatonon, és 2015-ig zsinórban 7 alkalommal nyert a formáció – nem mellékesen a 12 óra 02
perces körcsúcs is a csapata nevéhez köthető.
Tavalyi 2. hely után (a régi nagy rivális Gepárdok csapata lett a győztes 2016-ban) úgy döntött a
csapat, hogy ismét a klasszikus 5 fős formációba állnak rajthoz a srácok (korábbi években volt 5 fős,
10 fős 2 napos és 10 fős non-stop is), és próbát tesznek a már 8 éves csúcs megdöntésére.

2016-os dobogó

Nagy örömmel hallotta a csapatvezetés, hogy idén a régi nagy vetélytárs (Gepárdok) mellett, egy különleges 6-12 fős fiatal (a Maratonman Depo által támogatott) csapat is harcba kíván szállni a győzelemért, sőt, ők már be is jelentették különleges rekord (12 órán belül körbefutni a Balatont) kísérletüket. A fiatal team később rajtolhat mint az (Dover) öregek, így az üldöző előnyét élvezve folyamatosan kontrolálhatják, hogy hol tart a rivális csapat, és a nagyobb létszának köszönhetően rövidebb és gyorsabb szakaszokat futhatnak, de ezek ellenére a DOVER különítmény úgy érzi, hogy jó eséllyel vívnak majd nagy csatát a fiatal gyorslábú futókkal szemben. Stépán Zsolt (csk – csapat kísérő) elmondása alapján, a klasszis hosszútávfutókból felálló egységnek olyan többéves rutinja van az UltraBalatonok tekintetében, ami a futótudásuk mellett további előnyt is jelenthet majd számukra. Továbbá hozzátette, hogy a 12 órás misztikus határ áttörése nagy kihívás, a 220 km alatt egyik csapatnak sem fér bele a „hiba”, ha csúcsot szeretne dönteni.

Bízunk benne, hogy a nem mindennapos kiélezett csata meghozza a nagy eredményt. Még ha nem is dől meg a 8 éves körcsúcs, az biztos, hogy izgalmas sportküzdelemnek leszünk szemtanúi.

Terveink szerint folyamatosan tudósítunk majd a csapatverseny alakulásáról, különös figyelemmel övezve a Rekordkísérletért folytatott viadalt.

Streamsport csatornánkon (www.streamsport.hu) élő közvetítéssel jelentkezünk az eseményről:

Tervezett program:

péntek, 19:00
Egyéni versenyzők köszöntése, hivatalos megnyitó

szombat, 5:00-15:00
Rajtok

szombat, 15:00-20:00
Helyszíni élő bejelentkezések a verseny több pontjáról

vasárnap, 00:00-14:30
Csapatok és egyéni versenyzők célbaérkezése

vasárnap, 15:00
Ünnepélyes eredményhirdetés

A streamsport mindenhol veled van…!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>