«

»

jún 26 2017

A Magyarország Szív Futónagykövete is futott az Ifjúsági Olimpia lángjával Budapesten!

Az EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) népszerűsítésére szervezik meg az Európai olimpiai lángfutást, melynek kiinduló pontja idén Róma volt, innen indult útjára május 24-én a fáklya.
Magyarországi kiindulópontja május 27-ei indulással Győr városa volt, de öt hétvégén keresztül a fáklya felkeresi hazánk jelentős városait. Az elmúlt hétvégén, Budapest legszebb részein futott a fáklya!

Beck Mónika Magyarország Szív Futónagyköveteként a 4. szakaszon Szabadság tér – MAC Atlétikai Emlékmű (Ezen a helyen rendezte a Magyar Athletikai Club 1875. május 6-án az európai kontinens első nyilvános szabadtéri atlétikai versenyét) és az Olimpiai Park közötti 1,4km-es szakaszon futhatott a Fáklyával!

„Magyarország Szív Futónagyköveteként nagyon megtisztelőnek tartom, hogy részese lehettem az EYOF Lángfutás budapesti rendezvényén. Szívbetegként az élsport, a versenysport nagyon távol áll tőlem, de orvosi kontroll mellett magam is mozoghatok. A futás az egyik kedvenc mozgásformám. A fáklyafutó programon az ifjúsági sporteseményt jelképező lánggal, együtt futhattam a hazai sportvilág legnagyobbjaival. Nagyon különleges élmény volt, és ezt szerettem volna, ha a szív apró bajnokai is átélik. Azok a szívbeteg kisgyerekek, akik szinte születésük óta szívproblémával élnek, többen felmentettek a testnevelési órák alól, és akik számára az élsport csak egy álom marad. Ezen a programon most bajnokok lehettek a bajnokok között, maguk is megfoghatták a fáklyát és találkozhattak olimpiai bajnokokkal is. Nagykövetként ilyen sportos élményekkel szeretném segíteni a kicsik gyógyulását”

Hősök teréről kicsivel tíz óra után szombaton Kőkény Bea és Mészáros Rea segítségével tette meg az első szakaszt.

A második az Operától a Várkert Bazárig tartó szakaszt (2,8 km ) Karakas Hedvig és Ungvári Miklós Judos és Borissza Johanna Kitti /kerékpár/ futotta végig.

A harmadik szakaszon (2,4km) az Atléták futottak, élükön Zsivoczky-Pandel Attila, de szerencsére szinte minden korosztály képviseltette magát, íme a teljes lista: Csere Gáspár, Dani Áron, Csontos Imre, Gajdos Dominika, Csuta Dorottya.

A negyedik szakaszon Beck Mónika,

az ötödiken pedig Kovács Katalin futott!

Az utolsó hatodik szakaszon Adámi Zsanett Paraúszó vezette a futókat!


Az elmúlt egy hét során oldalunk egyik tulajdonosa Pantocsik Ferenc kicsit belekukkanthatott a Fáklyafutás szervezési dolgaiba, sőt Ő maga is tevékenyen kivette a részét a munkából, illetve a feljebb található kis videó elkészítése is hozzá és a stábjához köthető:

„ Nagyon megtisztelő volt Sátor László főtitkár úr (Budapesti Atlétikai Szövetség) felkérése, de egyben hatalmas felelősség is! Másodpercig sem gondolkodtam az igen válaszon, de miután letettem a telefont, döbbentem rá át kell szervezni a hetemet, hogy eleget tudjak tenni a vállalásomnak Jó kis munka volt, tanulságos és az egy hét hamar eltelt, ha lesz legközelebb, akkor szerintem ugyanígy fogok dönteni!”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>