«

»

jún 07 2017

Atlétika: Egyéni csúcsok a Budapest OPEN nemzetközi versenyen

A Főváros kiemelt támogatásának köszönhetően hétvégén a hazai élvonal mellett tizenegy ország atlétája lépett pályára Mátyásföldön megrendezett Budapest Open – Schulek Ágoston Emlékversenyen, mely az EAP Europe Athlétisme Promotion szervezet versenysorozatának 8. állomása.

A két nap során több kiváló eredmények, egyéni csúcsok születtek. Rögtön az ünnepélyes megnyitót követően a 100 méteres gátfutás győztesének Kozák Luca országos utánpótlás csúcsának tapsolhattunk.

 

 

Szintén egyéni csúcsot ért el a távolugró Virovecz István, akinek az összes/öt érvényes ugrása jobb volt az eddigi egyéni legjobbjánál. Az FTC atlétája – aki négyszer ugrott 790 cm felett – 795 cm-el nyerte a versenyszámot.

A Budapest Open keretében rajthoz állt külföldi atléták közül a brit Sam Miller 20.83 -al nyerte a 200 métert, honfitársa Charlie Myers 5.35 méterrel a rúdugrást; a szlovák Alexandra Bezeková 11.58 -at futott 100 méteren; a cseh Barbora Procházková 23.37 mp -el volt a leggyorsabb kettőszázon.

Két rangos magyar atléta is dobókörbe lépett a szombati napon. Kalapácsvetésben az olimpiai bajnok Pars Krisztián 74,66 méterrel győzött Halász Bence/73.55 m; Pásztor Bence/72.23 m sb és Hudi Ákos/ 71.14 m előtt. Súlylökésben Márton Anita 17,47 méterrel végzett az élen – 2.Veiland Violetta 14.46 m – 3. Váradi Krisztina 14.38 m sb. vehette át még az érmeket.

A nemzetközi versenyt a Streamsport támogatásának köszönhetően, élőben lehetett nyomon követni a szombati napon. A hat kamerás közvetítést Mihályi András kommentálással, Gajdos Tamás pedig a riportjaival színesítette!

Vasárnap pedig a Nemzeti Sport hasábjain találkozhattunk a verseny rövid beszámolójával:


Eredmények:itt!
F
orrás: Budapesti Atlétikai Szövetség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>