«

»

jún 08 2017

Triatlon: Pék Eszternek a Balatonman Speciál táv győztesének beszámolója

Már a verseny előtti nap Pénteken szokásunkhoz híven mint minden verseny előtti nap  Kenesén voltunk páran hogy az alap hangosodás meglegyen. Mielőbb átvethessük a rajtcsomagot csapat társakkal bandázzunk sporttársakkal…

A kihirdetett csapatunk által vezetett bringa bejáráson is részvétünk. Számunkra hazai pálya hisz többen nem először versenyzünk vagy vagyunk itt Kenésen hisz itt edző táboroztunk 2 éven keresztül.

A bejárás után még egy kis csapat megbeszélés Gyulával a távok és a pályákat illetően majd az újoncainknak kis depó továbbképzés Pajcival.

Ezután mindenki távozott a maga kis szállásár a másnapi versenyre hogy tovább készülődjön.

Amiért a Speci távra neveztem be :

a legjobb erő felmérő verseny ha valaki mint én egy teljes távú Ironmanre készül. Inkább a bringára fókuszálódik ez a verseny de közben picivel több az úszás  mint 1,9 bár a par száz méter egy 3,8 hoz képest  sokkal kevesebb a bringa a távval azonos , és a futás ugyan csak a 7 km még is pont elég arra hogy tisztába tegyen mit vállalhatsz az első teljes táv bekezdésére.

Plusz remekül tesztelheted az energia pótlást, frissítést..

Norbinak és Jaksinak elkészítettem a jól bevált 3 kulacsomat  megszámolva fel címkézve  mi micsoda melyik körre kérem, a kaja nálam lesz…

Eljött a verseny reggele .A rövid távosok az Iron távosok és a speciel távosok együtt depóztak amit fel 8 ig lehetett megtenni a központba igy a fél csapattal sikerült  találkozni. Mindenki kisebb nagyobb erőfeszítésekkel húzta magára a neoprént , ugyan választható volt.. sokan szerencsésebbnek találtuk magunkra hinteni a cuccot.

A rövid táv rajtja 8 kor az Iron és speciel tàv rajtja 9 kor indult mi a szokásokhoz hűen Kompról indult ami 8:15 kor hagyta el a kikötőt..  út közben szerencsénk volt látni a rövid tàv úszását. ami baromi jó volt.. a hajon kis túlzással mindenki bámulta az első úszót hogy elég nagy előnnyel hasítja a vizet. Csaptatásainkkal megállapítottuk hogy az nem más mint Pajci mozgásáról ítélve (agresszív az uszastechikàja nem lennék mellette  versenyben úszó közvetlen közel ,szerencsére ez a veszély nem fenyeget)Attilaval ,Mikivel és Ancsurral egy asztalnál tengettük az időt a többiek gondolom egy szinttel feljebb voltak.

Mindenki aki izgult azon az látszott.. az elmúlt par napban volt rajtam is egyfajta idegeskedés hogy huu ha.. ez hosszú lesz mit hogy csinálok csináljak majd de valahogy ez előtte napra es reggelre szerte foszlott.. nyerni akartam de minimum a 2. Helyezés Tavalyi „címet” védeni.

Megérkeztünk a rajthoz.. nagyon nagy feeling ez a kompról ugrás a vízbe es a helyből rajt hogy a bolyánál sorakozunk egymás mellett Nagyon szeretem egy pluszt ad minden túlzás nélkül tudom ezt mondani

Vissza számlálás-  kürt. Kezdődik..

2,1 úszás :   

egy ki úszás kifutás es még egy kör a pálya

mivel már kezdem szeretni ezt a mumust igy nagy gondom nem volt.. tavaly éreztem ekkora egyben létet úszás közben Nagyatádon mint ami most volt rajtam. Valahogy a nyugalom körbe járt.. tudtam hogy nem vagyok egy Katinka nem itt „tudok” nem ebben a számban fogok domborítani.. haladtam ,egy általam kényelmesnek vélt tempót úsztam .A Pajcitó kölcsönbe kapott neoprén tökéletes volt nagyon kényelmes nem szorított szóval nagyon köszönöm.. mindig baj volt hogy sokat nem ad ez a cucc hát most bizonyította hogy de, ha jó a szabás nincs gond. Még hogy nincs különbség neoprén és neoprén közt.. nagyon is van!!! Most beigazolódott.

2,1 km úszást:43 :23 nak tudhattam be.

Iràny a depo

180 km bringa..  ami 4 körből àllt. :

Itt meg volt a terv.. még előző nap.. mit hogy kellene csinálni.. és igyekeztem is valami formában betartani de  a széljárás miatt és a pálya újítása miatt ez érzetre mikor kimentem megdőlni látszott.. na félreértés ne essék most leszögezem hogy a 710 en,  azon az aszfalton hogy lehetett kerózni parádés volt. A bringa pálya technikás volt , amit én szeretek kaptunk dimbet- dombot ,oldal és szembe hátszelet ahol a pálya adott rá 10 percére elvett.. folyamatos  játék volt én imádtam ..remélem megtartják. Jöhet a Super Mario játék Gombàszok.. Nem úszom jól a bringán jobb vagyok.. azért nevezem igy mert a legtöbb versenyen itt szedem össze a jól úszó lányokat és igen.. fiúkat is.. akiket ha jól mozgok magam mögött is tudok..

(ez lehet nagyképűnek érződik távol álljon tőlem de legalább ebben jobb vagyok de sok melóval)

Nem tudtam kik vannak előttem a csapat társaimon kívül nem ismertem a mezőnyt. Őket tudtam ki hogy jön ki a vízből.. célom volt.. előre..

Egyik csapat társamat Krisztát hamar beértem 710 esen már kifele.. es később egy ismeretlen lányt akin váltós rajtszam volt. Na erre meg vissza térek!  Mentem tovább.. de a csajok eeefogytak.. huuuhaaaa akkor ezt most azt jelenti hogy fiúkat kell előzni.. na joo nem baj na csak viccelek.

Tudtam hogy hamarosan feltűnik Ancsur a 2. Helyre aki csak azt hitte hogy ő a 2. Meg én is mert a csajszi aki a váltós rajt szammal közlekedett valójában baromira egyéni volt és ha lassítottam volna vagy valami közbe jön vagy csak lazsálok.. mar hopp..

minden körben magabiztos voltam próbáltam a tervet követni.. visszanézve a részidőket végülis majdnem sikerült.. inkább egyenletesek lettek..Az első es az utolsó kör volt a lényeg. Ne durrantasd el magad az elején es a végen nem ott dől már el Készítsd a lábad a futásra!

Mint mondtottam minden körömre meg volt a cucc amit kértem frissítésnek. Elég közeli időt tudok mar mondani érkezésemnek a frissítőim hogy számítsanak ram.

A kaja első pillanattól kezdve nálam van csak a kis itókáimmal kell foglalkozni. 2. Körre egy izós ital 3. Mézes víz 4. Körre meg egy izó.. Minden másról en gondoskodom.. a frissítő állomásokon folyton felvettem a vizet amivel a fejemet a hatamat es a combjaimat is borogattam es persze ittam sokat . 2 só tabi óránként 60 km nél egy szendvics.

De csak hogy ne minden legyen tökéletes az első körömről vissza érvé az frissítő teamem  nem volt a helyén.. nem szemre hányas.. dajavu jót mosolyogtam magamon.. hiszen már tavaly is jártam igy.. szóval a kulacs számozását es a frissítők érkezését azt hiszem àt kell gondolnom vagy lassítanom kell.. az utóbbit inkábbne.

de persze a tovàbbiakban ott voltak a szeren.:)

Muki az utcsó bringa körömnél  pont jókor adta ki a jeges vizes kulacsot a versenyzőknek parancsot ..Hát Muki fasza ötlet volt.. mar borítottam is magamra es magamba az nem csak nekem volt jó..  úgy hiszem.. ekkor már sokan voltunk a pályán .. a középtávosok is ott zümmögtek! És az Ironnak meg még azért  volt hátra. Akkor még Muki mellém jött es meg kérdezte minden ok e.. hat mosolyogtam h persze es mondta h úgy hallotta en vagyok az első mondom.. igen.. hàt mondtam hogy nyerni akarok es csak nevettem. Mondta hogy akkor hajra majd el robogott szó szerint .Nem volt más hátra mint hogy Dodesz  bevigyen. Nagyon jó fiú volt végig tette a dolgát egy szavam sem lehet. Egy igazi hű társ.. nem vacakolt ügyesen ment ahogy kértem tőle reggel.

Vége a 180 km bringànak.. ahogy terbve volt az utcsó kanyarokat pörgetve tesszük meg tisztelve a távokat. Futásra készítjük a lábat.

Depoba be teszem dodeszt pihenhet jól dolgozott Ettinek még dolga van. A srácok a depo mellöl üvöltöztek h ez aaaz ügyes nyugiii első vagy.. hajra ment a buli  óriásiak vagytok .

180 km bringa 5:41:26

7 km futás..

Ez egy kör volt nekünk.

Feladatom hogy a végére fokozzam.

mint a többi okos.. persze hogy gyorsan kezdtem. Szerencsere egy kb 200 méter után tudattam magammal hogy nem a bringán ülök és nem fogok 30 as átlaggal futni.. még a mozgásom sincs rendbe mit akarok meg nem ez a feladat uh lassan.

Visszavettem.

2 km után jött helyre a mozgásom a strand sétányától  mar tejes összhang alt fel es kb a felétől ereztem hogy fokozhatok lassan. A lakó övezetnél volt egy kis hűs az meg dobott egyet..

na meg  egy poénos szitu is.. mikor egy 2 tagból álló hölgy szurkesz.. megszólal.. hajrá Dàvid hajrà Gyula.. nézek hatra.. Hanko oké.. de hol a Gyula.??

Hàt.. összekevertek a főnivel… ez nem tudom kinek dicséret.. a kepéket nézve a hasonlóság csak annyi hogy a mez egyforma.. es a cipőnk egyszínű.. de vinnyogtam magamba hogy ezt benézni. Komoly.. visszatérve a futàsra es a feladatra.. sikerült fokoznom. Igy.. egy kellemes futast tudhatok be magamnak a 7 km re

7 km :0:35: 18

Special tav teljesítve női Abszolút első helyen. Az utóbbi mert elhittem.

köszönöm a csapatnak a szurkálást. Jakuska és Norbi a frissítést . A sok bíztatást nagyon jó volt a csapatot látni hogy ilyen sokan mérik fel erejüket. Gratulálok az összes dobogósnak rövid közép és Iron tàvon. És persze mindazoknak akik bármelyiket is teljesítették.

Szuper csapatunk van. Számomra nagyon értékes emberekkel.

Tudj meg többet a KisTRI Balatonman Teamről itt 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>