«

»

Júl 03 2017

Triatlon: Pék Eszter beszámolója a keszthelyi féltávról

Ahogy sokaknak nekem is ez az egyik fő versenyem. Még mindig hatása alatt vagyok az eseménynek. Állíthatom a legjobban megszervezett összerakott triatlonrendezvényen vehettem részt meg 800 triatléta társammal együtt, amit nem győzünk megköszönni, ill. én biztos nem a szervezőknek és a kint lévő frissítőknek, önkénteseknek.

 

Fantasztikus volt. Ahogy Pajor Gábor barátom fogalmazott… (Eufória) jól fogalmazta meg.

 

Na de kezdjük a beszit vége az ömlengésnek.

 

Már verseny előtt 2 nappal egy jó hosszú hétvégét abszolváltunk  a csapattàrsakkal.Van egy rég bevált szállás, amit imádok a házigazda Mariann egy tündér. Mindíg készségesen ál versenyzőkhöz tudja mi a dörgés, nagyon szeretjük is érte.

Nem mondom, hogy nem izgultam. Egész héten az lebegett a szemem előtt hogy ez fontos verseny. Meg voltak a számok fejben mit mennyi idő alatt szeretnék kihozni a versenyen. És miközben a felkészülési időszakomban mindent sikerült javítanom, a 3. szám a futás még mindíg egy homályos rész volt kissé számomra. Inkább a gyengeségembe az úszásba fektettem nagyon sok energiát, és ami most a legerősebb számom a bringába. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy pár kerékpáros versenyen reszt vetem igy azokra is kellett edzeni.

 

Tehát a verseny:

Pénteken délután a lebattyogtunk a depóba a rajtcsomagért ilyenkor rengeteg ismerőssel talàlkozol. Cser Trixinek kifejezetten örültem, hiszen tavaly sajnos nem tudott versenyezni idén viszont oda pakolta magát rendesen. Nekem ő is egy példakép ezért merem kiemelni nők közt és Huba Timit is. Vicces hogy nekik is az úszás a gyengébb bocs csajok ez így van..:) 🙂 de aztán odavertek a mezőnynek a bicón rendesen:) imádtam  kicsit mókáztunk is rajta .

 

Verseny reggele:

 

Este már sikerült mindent elrendezni, ami a versenyhez szükséges, igy csak a reggeli es a meg egyszer nézzük át minden ok e sztorik jöttek

Fél 8 ig lehetett depózni ,8:00 volt a rajt

 

A depóban annyira jó fejek voltak a rendezők hogy a csapatunk egy helyre került ez fasza húzás volt. Imádtam. Nem csak a Bringánál a futó deponál, mindenhol. Azon röhögtem mikor az bringa es a futos depós zsákot felakasztottam, hogy na, engem aztán az a veszély nem fenyeget, hogy összekavarom.. két ki….tt gepárd közé Pajci és Petrohàn Zsolt mellé szólt a helyem.?

 

No de irány a rajt.. ahol még ment a móka még idegesebb lettem hozzá kell tenni nem szoktam szóval nem tudom ki volt az a parton, de nem én. Akartam a jobbat a tavalyinál. Nem kevéssel.

Péter Attila szerencse ölelés puszi 🙂

Kicsit megnéztem a vizet pont jó volt. Választható volt a neoprén de en nem akartam. Nem annyira szeretem, de most épp nem is volt. A víz nem volt hideg igy tökéletesen döntöttem

 

1,9 úszás:

Befutàsos rajt volt, elég sokáig kell menni mire úszható a szitu, de azért annyira nem szar… próbáltam úgy helyezkedni, hogy ne kerüljek a mosógépbe. Mar egy közép mezőnyben lévő úszást sikerült javítanom az évek során igy azért nem nehéz pont oda sorolni .. kicsit sikerült, de lehetett kezelni. Egész nyugodt lettem a vízben. Csak egy rajt előtti láz volt az izgalom. Teljesen jol sikerült az úszás ahhoz képest, hogy hullámzott a víz. Mármint időben. Azért a hullámok miatt sikerült annyi vizet nyelnem, hogy egy kis róka koma legyen belőle.. de hat ilyen ez a pop szakma. Túléltem:))

Farkas Pali csapat társammal sikerült együtt kimenni a vízből, aki utólag mondta, hogy egyszer csak meglátott maga mellett a vízben.. es adtam neki egy sallert bocs Pali… örülök, hogy ezt ilyen nyugodtan vetted??

 

No futás a bringa depóba. Zsákos rendszer.. ahol a sisak cipő szemüveg együtt.. sisakban futás a bringához tovább a depóba ahol Dodi(bringám) már várt, hogy csapassunk

Irány a bringapàlya

90 km

Egy nagy kört kellett megtenni:)

Az első kilométerekben igyekeztem arra törekedni, hogy egy jó tempót vegyek, fel 90 km nem az elején durrantom, el magam figyelek, 20 km után lehet… Csinálhatod. Kötelező is.

Hat ugyan minden évben változtatnak a pályán és csak a 3. évem volt itt ez volt a kedvencem. Dombos hullámos technikás én komolyan mondom  olyan Floba voltam, hogy azta…va és végig vigyorogtam, mint a tejbetök… tényleg jó útminőség,  jó frissítés az, hogy az egész utat úgy tudtuk versenyzők megtenni, hogy teljes út zár egy autó sem jöhetett a pályára a verseny alatt a vonatot megállítottak, hogy az se zavarjon be.. parádé.

Pajci barátommal konzultáltam a legtöbbet az edzéseimről mit hogyan csinálok vagy csináljak, igy a verseny előtt bringán mit -hogyan- t  miként kellene is vele tárgyaltam ki… ő mar bejárta a pályát tudta milyen.. Idézem csak egy fontos szó: neked való

mivel a domb lejtőin nincs túl nagy félelem érzetem igy mondta, hogy nyomjam bátran nekem kötelező is…

A felfelé menettel sincs gondom.

Azt hiszem bicon azt hoztam, amit tanácsolt.

Szépen felépítettem. És ahogy mondani szoktam elő jött a super mario játékom el kezdtem összeszedni az embereket ..a gyenge számom után ha bicóra pattanok a combik megindulnak. Néha mosolygom, mert eszembe jut egy (18 eves csapat társunk  Ivàn aki Combi maminak hív) ebben a szamban erősödtem a legtöbbet.

Jó volt a csapat gyorsabb felét látni szembe jönni.  Főni ( Gyula), Pajci ,Gitta  egy biccentés egy mosoly egy nyomjad oda vissza szó ment hajrákkal..

Farkas Palival és Mélypataki Rékával voltunk közel egymáshoz ezekhez akikkel akar tényleg egy legyintés is szuper volt persze mindenkivel :Timi , Viktor,  Zsófi ,Söri , Ancsur sokan nagy sokan …Ezek vittek mindenkit előre 🙂

Bringán az utcsó 20 km környékén el kezdett esni…

Hat… én nem hogy beszartam ettől, hanem még adta alám a lovat. Óriási flesh, bringàztam màr esőben hàt
.. jooo es izgalmas asszem adrenalin függő vagyok, mintha muszáj lett volna jobban elkezdtem tekerni. Igen lejtőn lefele is.. kifejezetten élveztem, hogy a menő fiúkák beszartak az esőtől és én meg rongyolok el mellettük és ez látszódott az arcomon is, na jooo ez gonosz volt most de.. ez van;)

Egyszer sem éreztem a mély pontot – a mit keresek itt érzés – egybe voltam.

Keszthelyen a depó fele közeledve a csikicsukis utcákra készülve mar pörgetősre vettem 1 nem volt ott értelme? 2 jön a félmaraton, 3 nem ott dől már el.

Depóba vissza Dodit a helyére… nagyon elégedett voltam. Majd futás a futó depóba.

Futás :21 km

Farkas Palival kezdtük meg szinte egyszerre.. akinek kedvese Farkas  Pálné Mátrai Böttina :))))bocs Betti egymáskőzött páran igy hívunk, nagy hajrával mosolyogj Eszti sztorival fotózott szurkesszal kezdtem a futást.

Majd vartam a lényeget. A nagya szüleimet és a húgomat, akik először nézték meg a triatlon versenyemet.

Itt  Pajci Evésiének külön köszönöm, hogy segített őket elirányítani es hogy foglalkozott velük. Óriási szurkesz tábort vertek egy ponton Csingling hangja, ahogy szurkol hatalmas imádtam:)

De igen a Papa a Mama és a ki Dagim, hogy ott voltak tényleg az jelentette a legtöbbet..

4 körös volt a futás

Az első kört persze hogy elfutottam.. miért ne… 🙂 bennem volt a szurkesz táborral való találkozás .

A főni pont körözött le es ramszolt hogy ésszel mondom jooo.. jah.. jo hat. :)) nem lassítottam, de nem ereztem amúgy rossznak csak a számokat látva utólag jött àt.

  1. Körben ereztem, hogy valami nem oké a gyomrommal. Hűha.. hat nem kicsit csikart.. Kicsit lassítottam…elmúlt oké.. folytatom semmi baj. Na erre megint. Folyamatosan elő elő tört, igy aztán a 3. Kört úgy sikerült elkezdnem csak, hogy be kellett iktatnom egy toi toi depót.

Fogalmam sem volt mi lehetett a baj mert semmi újat nem próbáltam ki es semmit nem csináltam másként .borzalmas volt.

Győri csapat társaimmal vicceskedtem is egyet hogy itt ez védjegy nekem Keszthelyen, hogy mindig ramtőr es tuti a felénél:) 🙂 de amúgy nem vagyok hozzászokva.

  1. Kör  zökkenő mentes 4. Kör megint hascsikarás..

Ettől függetlenül nem panaszkodhatom, mert ennek ellenére is jol sikerült menet.. A Családom hogy minden körben ott vart es számíthattam rájuk mindent elfeledtetett velem. És a technikai részével sem volt bajom, mert egy szép félmaratont futottam mindezek ellenére..

És nem utolsó sorba, a célba  kishugi aki a nem kis gyurma testével ( imádom) elmondta :arrébb kellett raknia valakit, hogy ott jön a nővérem fel akarom venni ..vártak a célba.

Óriási .. megjegyzem minden versenyem egyedül zajló mármint család nélküli. Nálam ritka, ha ott vannak. Ezért nagydolog számomra.

Nagy ölelések cuki voltak mondtak hogy menjek enni inni majd találkozunk.. így mentem is a csapat  többi tagjához gratulálni ,örömködni.

Sajnos a gyomrom nagyon eltolta valami amit utólag megtudtam hogy valószínű sokat ittam a Balaton vizéből es a gyomrom érzékenységé nem igazan bírja .. tanulság: ne úszás alatt frissíts:)))

Hamar kiderült hogy a a csapat összesítésben megnyertük a versenyt Arany Gitta Mélypataki Réka és jómagam ideével.

És ez után pedig az is hogy Korcsoportomba is dobogóra állhattam 3. Helyezett ként

Összidőm 5:14:49

Úszás :38:37

Bringa: 2:46:16

Futás :1:42:34

 

A csapatunk fantasztikus es hatalmas ereje van minden verseny alatt tapasztalom igy mindenkinek köszönöm aki szurkolt ott volt.

Akinek tényleg sokat köszönhetek az Pajci aki nagy türelmével mert azért kell hozzám, segítette es vezette az úszásaimat úgy hogy ő is versenyre készül mindemellett  és Kovács Tomi aki írja hozzá a tervet.

És akàr hányszor fordultam házzá egyengette az utat idáig. Ami nem volt kevés. (Tényleg, köszi, G. )

És  Gyulának aki szintén sok jó tanáccsal látott el .

 

Tudj meg többet a KisTRI Balatonman Teamről itt 

Amennyiben van beszámolód triatlon versenyről és szeretnéd, hogy mások is elolvassák, küld el nekünk az info @ sporthirugynokseg.hu-ra 2-3 fénykép kíséretében!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>