«

»

aug 07 2017

30 éves átkot tört meg Baji Balázs

Baji Balázs remek versenyzéssel, 13.23-as idővel futamgyőztesként jutott be a 110 méteres gátfutás hétfői döntőjébe a londoni atlétikai világbajnokságon. A nyolcszoros magyar bajnok békéscsabai atléta őrzi nagyszerű formáját, hiszen tavaly Amszterdamban, az Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett. A futam után elmondta, bízott a továbbjutásban, de mivel egy világcsúcstartó, egy volt olimpiai bajnok is futott mellette, nem gondolta, hogy futamgyőztesként jut tovább.

Legutóbb 30 éve fordult elő, hogy magyar futóatléta döntőbe jutott atlétika vb-n. 1987-ben a római világbajnokságon Kovács Attila a 100 méteres síkfutásban jutott fináléba és a negyedik helyen végzett. (Eredetileg 5. lett, de a kanadai Ben Johnsont utólag kizárták. mit tették egy évvel később is a szöuli olimpián.)

Ezzel az eredménnyel valószínűleg Baji is elégedett lenne. A római vb-n azonban volt még egy magyar döntős, mégpedig a 4×100-as férfiváltó. A Nagy István, Karaffa László, Tatár István, Kovács Attila összeállítású négyes végül a hatodik helyen végzett. Annak a négyesnek a legismertebb tagja Tatár István volt, aki 1988-ban, Szöulban a 4×100 méteren nyolcadik lett az olimpián, emellett egy vb-n (1987, Róma) és két Eb-n is (1982, Athén, 1986, Stuttgart) hatodik volt.

Száztíz gáton eddig csak egyszer volt magyar döntős a világbajnokságok történetében, Bakos György még a legelső vb-n, 1983-ban Helsinkiben jutott be a legjobb nyolc közé, ahol végül a hatodik lett./ forrás: M4 Sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>