«

»

aug 15 2017

Ultratriatlon: Szőnyi Ferenc már megint úton, jelenleg Svájcba tart

The Hell Race ultrafutó versenyt követően a komáromi Vasember nem tud a egy helyben megmaradni! A Racemachine névre hallgató sportoló egyedüli teljesítőként 113 óra 13 perc és 29 másodperc alatt teljesítette a 480 kilométert futva a Himalájában június végén! Más örül, hogy egy ilyen teljesítményt követően megpihenhet, de az Ultratriatlonisták Bengáli tigrise nem pihen. Kísérőjétől Horváth Gyuritól az előbb kaptunk tájékoztatást lassan a következő versenyük színhelyére Svájcba érkeznek ahol 2008 után ismét egy Deca Ironman versenyt teljesítenek majd.

9 esztendővel ezelőtt Mexikóban Monterrey városában Feri már teljesített egy Deca Ironman versenyt, ahol a 38 km úszásból, 1800km kerékpározásból végül 422 km futásból álló távot, 222 óra 17 perc alatt sikeresen teljesített, amivel felállhatott a dobogó harmadik fokára! Ekkor a komáromi sportoló még újoncnak számított az ultra triatlon sportágban, hiszen ebben az esztendőben ez volt élete második triatlon versenye.

IUTA Ultra Triathlon World Cup
2014 Velence, Hungary

Racemachine nem a fokozatosság embere
Triatlonos berkekben létezik egy ökölszabály azaz lépésről lépésre építjük fel a triatlonos karriert, kezdjük a sprint táv teljesítésével és fokozatosan haladunk az olimpiai táv, féltáv, Iron táv felé betartva a lépcsőket. Triatlon sportágban Feri nevével nem találkozunk egy ilyen típusú versenyen sem, 42 évesen tanult meg úszni első triatlon versenye 2008-ban a Bonyhádi Dupla Ironman világkupa verseny volt amit 27 óra 16 másodperc alatt teljesítet és 4. helyen ért célbat. Második versenye a fent említett Deca Ironman volt. Elképesztő regenerálódási képességének köszönhetően a következő évben töténelmet írt, Bonyhád Dupla (6.hely), Lensahn Tripla (4. hely), Szlovénia Dupla Ironman (8. hely) versenyeken indult, majd az év végén végleg beírta magát az Ultratriatlonisták nagykönyvébe. A helyszín ismét Monterrey ahol , a 10 nap 10 Ironman versenyen első helyen ért célba 114 óra 55 perc és 53 másodperces idővel összetett világkupa győztes és világ csúcs tartó lett. Ezek után már nem volt megállás, igyekszünk most is nyomon követni Feri szereplését és beszámolni a verseny alakulásáról!

Sok sikert Bengáli tigris! Hajrá Magyarok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>