«

»

Sze 05 2017

Hétvégén Floorball élőben a Streamsporton

Immár 2 éve Nádor Krisztián vezetésével készül a Magyar Floorball Válogatott. Ez idő alatt számos felkészülési mérkőzést játszottak legjobbjaink, több tornán vettek részt, ahol remek eredményeket értek el. Az utolsó szakaszához érkezett a felkészülés, hamarosan világbajnoki selejtezőre utazik a csapat.

Az első lépés, hogy a hétvégén legyőzzék Ausztria válogatottját, amit a Streamsport élőben közvetít.A felkészülésről, a soron következő kihívásról, valamint a vb. selejtezőről kérdeztük a szövetségi kapitányt.

Mozgalmas 2 év van a csapat mögött. Számos szlovákiai látogatás, érdi edzés és torna van a csapat háta mögött, sok játékost kipróbáltál. Hogy értékeled az elmúlt 2 évet?

Nádor Krisztián:Az elmúlt 2 év tartalmasan telt, több edzőmeccset játszottunk szlovák klubcsapatokkal,de sikerült párszor a szlovák válogatottal is megmérkőzni.
Hosszú idő után rendeztünk egy nemzetközi tornát is, aminek nagy sikere volt.
A meccsek mellett kevesebb idő jutott az edzésekre,de azért pár sok értékes edzés is.

A keret magja kialakult, akik a világbajnokságra utaznak, vagy még tart a kísérletezés?

N.K.:A keret magja kialakult,még 4-5 helyen gondolkozunk,hogy kik legyenek a vb selejtezőre utazók.

Hány játékosunk játszik külföldön, illetve a külföldön játszók hogy tudnak részt venni a felkészülésben?

N.K.:Jelenleg 5 játékos él külföldön és több olyan játékos van, aki hazaköltözött, vagy a most kezdődő idényben fog kimenni játszani.
Sajnos az utazásokat is mindenki magának fizeti,ezért ritkán tudnak becsatlakozni a külföldön játszó játékosok,de folyamatosan kapom tőlük az információkat,úgyhogy képben vagyok velük kapcsolatban is.

A következő megmérettetés Érdre szólítja a csapatot, Ausztria lesz az ellenfél. Milyen erőt képviselnek a sógorok? 

N.K.: Évek óta nem játszottunk Ausztriával,de az eredményeiket megnéztem. Szoros, jó meccsekre számítok ellenük,természetesen a mi győzelmünkkel.

Hogy néz ki a válogatott programja a selejtezőig?

N.K.: Most pénteken és szombaton Ausztria ellen játszunk,november elején Bolzanoba megyünk az Adria kupára ahol Olaszország,Szlovénia és Ausztria csapataival mérkőzünk meg. Decemberben és januárban még kétszer lesz egész napos összetartásunk. A tervünk,hogy a vb selejtezőig megszervezzünk 2 itthoni meccset Ukrajna csapata ellen.

A „szerencse” úgy hozta, hogy a válogatott Lettországba utazik január végén, ahol a házigazdák mellett Svájc, Olaszország, Izland és Oroszország lesz a csoportunkban, itt kéne valahogy beverekednünk magunkat az első háromba. Milyenek az esélyeink?

Sajnos a legutóbbi vb selejtezőn anyagi okokból nem indult a válogatott,ezért a világranglistán nagyon rossz helyen állunk.
Ez a vb selejtező sorsolásánál nagy hátrányt jelentett. Nagyon nehéz a csoportunk,a reális a 4-ik hely. Izland és Olaszország verhető,de ha a nagyon erős Oroszokat valahogy legyőzzük és Svájctól,Lettországtól a lehető legkisebb gólarányú vereséggel megússzuk,akkor esélyünk lesz az egyik legjobb csoport harmadikjaként kijutni a vb-re.
Én hiszek benne,hogy sikerül a csoda és azok a játékosok, akik ott lesznek ezért mindent meg is fognak tenni.

Az esemény facebook oldala

A szeptemberi IFF hétvégén válogatottunk Ausztriát fogadja Érden, a Batthyány Sportcsarnokban (Fácán köz 1) ahol két mérkőzést játszunk a sógorokkal. Az elsőre pénteken 20.30-tól kerül sor, míg a “visszavágót” szombaton, 18 órai kezdettel rendezik

–  Szabó Gergely –

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>