«

»

feb 27 2018

340 lépcsőfoknyi boldogság

Február 24-én az Erste Europe Toronyban nem a banki tranzakcióké, hanem a sporté volt a főszerep. Itt rajtolt el a Garmin SKYRUN versenysorozat idei szezonja, a résztvevők létszámából pedig arra lehet következtetni, hogy a futók közt egyre népszerűbb a futásnak ez a korántsem megszokott formája.

A Maratonman versenyszervezői csapatának portfóliójába 2017-ben került be a Skyrun versenysorozat, amelyhez azóta nem kisebb névadó csatlakozott, mint a Garmin. Egy év leforgása alatt három esemény zajlik a Skyrun zászlaja alatt:

  • Garmin SKYRUN Erste Torony
  • Garmin SKYRUN Dunakanyar
  • Garmin SKYRUN Hegyvidék

Mindhárom eseménynek a jellegzetessége, hogy a futók lentről indulnak, majd némi pulzusemelkedést követően a csúcson érnek célba. A toronyfutás azonban mégiscsak kitűnik a többi közül, hiszen a lépcsőfutás nem csak megfelelő kondíciót igényel, hanem az egyre nagyobb terhelés mellett fokozódó koncentrációt is, hisz itt nem lehet liftbe szállni félúton. Nem is volt erre szükség, az összes induló teljesítette a 15 emeletnyi, 340 lépcsőfoknyi kihívást, a különbség maximum az időkben és a 15. emeleti utolsó métereknél volt érezhető.

A futam az Erste Torony aulájából indult, és egy kb. 500 méteres kinti kör megtétele után a lépcsőházban folytatódott. Az extrém hideg ellenére a finishben mindenki a lépcsőházban megélt élményeiről beszélt, aztán volt, aki lefutotta még egyszer, meg még egyszer a távot. Az esemény egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a versenyzők száma, amely a tavalyihoz képest megduplázódott.

A 15. emeleten kialakított pihenőben minden adott volt a regenerálódáshoz a BioTech USA, a D24, a Nagykálló alma, a Primavera és a Kométa jóvoltából. A végső lazításra pedig a zsíroskenyér parti és meleg tea adott lehetőséget a szervezőknek köszönhetően.

Eredmények:

FÉRFI kategória                                                NŐI kategória
1. KEMÉNY DÉV (00:03:08)                          1. KODZSAGOGOV ZSAKLIN (00:04:06)
2. URECZKY BÁLINT (00:03:15)                   2. POSZTÓS KITTI (00:04:14)
3. BOT CSABA (00:03:19)                              3. MÓD ILDIKÓ (00:04:25)

 

Találkozzunk következő eseményeinken:
Április 22., Generali Runner’s World Run
Május 12-13., NN Ultrabalaton
Május 27., Polar Kenese Futam
Június 16., Garmin Skyrun Dunakanyar

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>