«

»

feb 16 2018

Floorball: Sikeres szereplés, de lemaradtunk a világbajnokságról

Február elején a magyar férfi floorball válogatott Lettországba utazott, hogy megpróbáljon kijutni a csehországi világbajnokságra. hihetetlenül nehéz csoportba kerültek a magyarok, hisz a világelithez tartozók közül két csapat is ebben a csoportban képviseltette magát. A tornáról, a felkészülésről és a folytatásról kérdeztük a válogatott kapitányát, Nádor Krisztiánt.

A selejtezőt egy hosszas felkészülés előzte meg, számos külföldi úttal és sok mérkőzéssel. Elégedett voltál a felkészüléssel? 

A felkészülés nem volt épp ideális, de a lehetőségeinket megpróbáltuk kihasználni.
2,5 év alatt rengeteg edzőmeccset játszottunk, számos edzést tartottunk, de sajnos még mindig sokkal kevesebb a lehetőségünk, mint más válogatottaknak.
A versenynaptár nem a válogatottak segítségére volt kialakítva, de remélem, ez jövőre változni fog.

A csapat java Magyarországon játszik, de akad, aki Dániában, Svédországban, Szlovákiában, vagy Svájcban szerepel. Őket hogy tudtad beépíteni a csapatba?

A külföldön élők sajnos ritkán tudtak hazajönni,ezért talán 2-3 alkalom volt, mikor a teljes csapat együtt lehetett, ez nagyon kevés.

A legerősebb keret tudott kiutazni, vagy volt hiányérzeted?

A Szövetség egyenlőre nem tudott pénzt adni a válogatottnak, így minden egyes edzés vagy edzőmeccs a játékosok által lett fizetve. Úgy tudom,hogy idén van állami támogatás, amit csak a felnőtt férfi válogatottra lehet elköltenie a szövetségnek. Sajnos épp anyagi okok miatt 3 játékos nem tudott elutazni, egyik játékosunk pedig az utolsó napokban sérült meg.

Az első ellenfél a világelitbe tartozó lett válogatott volt. Hogy értékeled az első mérkőzést?

A Lettek ellen volt az első meccsünk, elég nehezen vette fel mindenki a ritmust,de az utolsó harmadra ez sikerült és csak 1-0 lett a játékrész vége.

Az orosz csapat elleni pontszerzés történelminek volt mondható, mégsem voltatok felhőtlenül boldogok. Mi volt az oka?

Az Oroszok elleni döntetlen bravúrnak számít, hisz a magyar felnőtt válogatott még szoros meccset sem tudott játszani ellenük, mégis kicsit hiányérzetem van, ugyanis a vége előtt 2 perccel még mi vezettünk. Ez az orosz csapat magabiztosan verte az olaszokat és Izlandot, de a lettekkel is szoros jó meccset játszott.

Svájc ellen nehéz mit kérdezni, hisz a világ egyik legjobb csapata ellen csak a tisztes helytállás lehetett a cél. Et sikerült?

Svájc ellen ennél sokkal kevesebb gólt nehéz összehozni, de több nagy helyzetünk is volt ellenük, azokból akár 2-3 gólt is lőhettünk volna.

Olaszország ellen kötelező volt a győzelem, akárcsak Izland ellen. Mondhatjuk, érvényesült a papírforma?

Az olasz válogatott egy jól védekező csapat, nehéz volt feltörni a védekezésüket, ha elértük a kaput, akkor a kapusuk védett nagyokat. Az olaszokat se győztük még le tétmeccsen, ez most sikerült. Kötelezőnek nem mondanám a legyőzésüket, inkább azt mondom, hogy ki-ki meccsen győztünk ellenük.
Izland a végére elfáradt, ezt tudtuk okosan kihasználni. Masszív csapat, akiknél játszott 2 világklasszis svéd játékos is. Ők legyőzték az olaszokat és jó meccset játszottak az oroszokkal.

Összességében hogy értékeled a csapat szereplését?

Összességében úgy gondolom, bár a vb-re nem jutottunk ki, mégis a lehetőségeinkhez képest jól szerepeltünk.
Fontos kiemelni, hogy ezek a srácok mindent maguk fizetnek és sok mindent feladtak, hogy eljussanak a vb selejtezőre. Mindannyian rengeteg időt, pénzt és energiát raktunk bele a válogatottba. Ezt kint sokszor felhoztam nekik, hogy ezzel is motiváljam őket. Úgy éreztem, Lettországban állt össze igazán a csapat, ami a jövőre nézve igen sok jóval kecsegtet.
Kiemelni senkit nem tudok, csapatként tudott igazán jól működni a válogatott.

A következős selejtezőre új válogatott épül, vagy a mag egyben tud még maradni? A kérdés azért merült fel bennünk, mert több játékos már a harmincas éveit tapossa.
A csapat 70%-a meg kell, hogy maradjon, de vannak tehetséges srácok, akikre számítok a jövőben. Mindenesetre a keret kibővül, már fejemben van pár új játékos, akit meghívok.

Mik a további tervek? Két év áll rendelkezésre a következő selejtezőig. Hosszabb szünet jön?
Az élet nem áll meg, a héten rakom össze a 2018-as programot, sok edzéssel, edzőmeccsel és nemzetközi kupa indulással.
A stábom nagyszerű, együtt vágunk neki következő felkészülésnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>