«

»

feb 22 2018

Gyeplabda: Magyar Teremgyeplabda 2017-2018 szezon I. forduló (2017.12.03.)

December és egyben az adventi időszak első vasárnapján vette kezdetét a férfi mezőny terem NB1-es bajnoksága. Idén a kétfordulós alapszakaszban mérik össze erejüket a csapatok, majd az itt elért eredmények alapján a legjobb négy játszik a rájátszásban, a február 4-i négyes döntőben. Az első mérkőzéseken a több csapatot indító klubok egymás elleni találkozóit láthattuk, a délutáni programban ellenben már rangadónak tekinthető mérkőzéseket játszottak a csapatok Soroksáron.

POSTAKOMP Soroksári HC II. – Lifting Trade Soroksári HC 2-12 (1-6) : A 2017-2018-as teremszezon első bajnoki mérkőzését a címvédő Soroksári Hockey Club csapatai játszották. A találkozó kimenetele a papírformának megfelelően alakult, az egyes számú soroksáriak jelentős fölénnyel nyertek második csapatuk ellen.
Góllövők : Losonci György (17’), Tápai Tibor (31’); illetve Ficzere Zsombor (3’, 7’, 12’, 27’, 30’), Tápai Márk (9’, 29’), Langer Bálint (14’, 16’), Szigeti Bence (22’), Farkas Imre (31’, 32’).
Játékvezetők : Kanyó Krisztián, Szűcs Ádám

Építők HC I. – Építők HC II. 12-4 (6-0) : A bajnokság második találkozója az elsőhöz hasonló volt, a tavalyi bronzérmes Építők HC első és második csapatai mérték össze erejüket. Az összecsapás forgatókönyve ismét a papírformának megfelelően alakult, az első számú Építők nagy fölénnyel verte a jelentősen megfiatalított testvércsapatát.
Góllövők : Kozári Benedek (1’, 19’, 20’, 35’), Kovács Norbert (7’, 36’), Wesselényi Márton (9’, 16’, 21’, 23’, 33’), Vuleta Gergő (33’ – büntetőből); illetve Bauman Richárd (23’, 25’, 36’, 37’).
Játékvezetők : Petővári Balázs, Szalay Balázs

SZLG DSE – Olcote HC 3-1 (1-0) : A bajnokság első rangadója kétségtelenül az elmúlt években közös csapatot alkotó Szent László DSE és az Olcote HC összecsapása volt. Két tüzes, győzni akaró csapat állt egymással szemben, itt már igazi tétje volt, ki hány ponttal távozik a találkozó után. A mérkőzésen két egyenlő erejű csapat játszott, de a zöld mezes Szent László tudatosabb játékának köszönhetően 3-1-re nyerte első mérkőzését.
Góllövők : Kalmár Tamás (15’, 23’), Kanyó Krisztián (30’ – büntetőből); illetve Zsoldos Gábor (22’ – büntetőből).
Játékvezetők : Deli Dániel, Wesselényi Márton

POSTAKOMP Soroksári HC II. – Építők HC II. 0-6 (0-3) : A következő találkozó is rangadónak megfelelő hangulatban telt, a két nagy klub (Soroksári HC, Építők HC) második számú csapatainak összecsapása nagy súllyal bír a bajnokság későbbi alakulásában. Az első percekben a piros mezes soroksáriak játszottak magabiztosabban, de a sokkal fiatalabb Építők lendületesebb játékával sikerrel múlta felül ellenfelét. Jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően 6 gólos előnnyel nyerték a fehér mezesek a találkozót.
Góllövők : – illetve Forgács Milán (6’), Bauman Richárd (11’), Herberth Csaba (12’, 22’), Lénárd Máté(25’), Czirják László (27’).
Játékvezetők : Szűcs Ádám, Zsoldos Gábor

Lifting Trade Soroksári HC – SZLG DSE 6-2 (2-0) : Az ötödik mérkőzésen két eddig nyertes csapat találkozott. Különleges találkozót láthattunk, hiszen kapusgondokkal küzdött a címvédő, így teljes mezőnyfölényben, kapus jogokkal ellátott mezőnyjátékossal voltak kénytelen játszani. A több ember egyben előnyt is jelentett a Soroksár számára, így gyakorlatilag beszorították ellenfelüket a térfelükre.  Ennek ellenére izgalmas volt a találkozó, a remekül helyt álló Szent Lászlónak több veszélyes támadása is volt, melyekből gólokat is lőttek. 6-2-es soroksári győzelemmel zárult a találkozó.
Góllövők : Farkas Imre (2’, 6’), Léber Sebastian (25’, 31’), Tápai Márk (27’), Szigeti Bence (39’); illetve Kalmár Tamás (32’), Szoják Gábor (35’).
Játékvezetők : Deli Dániel, Wesselényi Márton

Építők HC I. – Olcote HC 10-2 (4-1) : Az első fordulót az Építők HC első csapatának és az Olcote HC-nak az összecsapása zárta. Hagyományosan izgalmasnak ígérkezett a találkozó, a korábbi években mindig kemény mérkőzéseket játszott egymással a két csapat. A találkozó első 20 percében egyenlő erejű csapatokat láthattunk a pályán, bár az Építők jobb helyzetkihasználásának köszönhetően 3 gólos előnyre tett szert. A második játékrészt az Olcote kezdte jobban, de hamarabb elfáradt a csapat, ezt kihasználva tovább növelte előnyét az Építők, beállítva a 10-2-es végeredményt.
Góllövők : Löschnig Tamás (8’, 18’, 27’), Kozári Benedek (15’, 17’, 38’), Papp Gergely (25’), Kovács Norbert (32’), Wesselényi Márton (38’, 40’); illetve Láng András (14’), Kiss Tamás (22’).
Játékvezetők : Petővári Balázs, Szalay Balázs

Az első két fordulót követően veretlenül vezeti a tabellát a Lifting Trade Soroksári HC, őket az Építők HC I. követi hasonló statisztikával, de rosszabb gólkülönbséggel. Harmadik helyen 6 ponttal az SZLG DSE, míg negyedik helyen az Építők HC II. várja a folytatást 3 ponttal. A jelenlegi legjobb négyből kiszorulva ötödik helyen a POSTAKOMP Soroksári HC 1 ponttal, míg hatodik az Olcote HC szintén 1 ponttal, de rosszabb gólkülönbséggel. Januárban jön a folytatás, pihenés nélkül, hiszen minden hétvégén lesz forduló.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>