«

»

ápr 27 2018

Balatonfüredről rajtolt el a szezon

A több ezer résztvevő összesen 31 237 kilométert tett meg a balatonfüredi Generali Runner’s World futóversenyen, a Maratonman versenysorozat 2018-as szezonnyitó rendezvényén. A versenyzők – köztük Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok kardvívó – megtett kilométerei 100 forintot értek, mellyel a Balatonfüredi Szívkórházat támogatták.

6,2km, 10,5km, félmaratoni és maratoni távok között választhatott az, aki az elmúlt hétvégén Balatonfüredet és a Generali Runner’s World Run versenyt választotta. Míg tavaly esőkabátban, most tomboló nyári hőségben versenyezhettek a futók.

Akik jól figyeltek, hírességeket is láthattak a versenyzők közt, például a balatonfüredi születésű Mádai Vivient, aki kisfiával és férjével közösen futott be a célba, illetve a kétszeres olimpiai bajnok kardvívót, Szilágyi Áront. Még egy nagy megmérettetése volt a vasárnapnak, Vadon Jani első maratoni teljesítésébe vágott bele, ám számára ez nap nem hozta meg a várt sikert – de továbbra is szurkolunk neki, hogy idei évben ez a trófea felkerülhessen az ő falára is! Ígéretéhez hűen Balázs is ott szurkolt neki a pálya széléről, illetve a triumvirátus harmadik tagja, Rákóczi Feri is, aki a Generali Runner’s World Run házigazdájaként szurkolt a több ezer futónak.

A rendezvény főtámogatója, a Generali a Biztonságért Alapítvány a futók között jótékonysági akciót szervezett. Kiemelt céljaik – az egészségmegőrzés és a gyógyító tevékenység támogatása – szellemében minden, a futóversenyen megtett kilométerek után 100 Ft-ot ajánlottak fel a Balatonfüredi Szívkórház számára. Az összesített kilométerek alapján a 3 123 700 Ft adományt Horváth Gergely, a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumi tagja adta át Balatonfüredi Szívkórház számára; a kórház a támogatást betegemelő gépek beszerzésére fordítja.

A jótékonysági akcióhoz kapcsolódóan – az első rajt előtt – egy látványos flashmobon vettek részt a piros versenypólót viselő futók, akik szív alakban álltak össze és hívták fel a figyelmet a szívbetegségekre és a megelőzés, az egészséges életmód fontosságára. A “szívben” állt Szilágyi Áron olimpikonunk is, aki elmondta: csak a páston érzi a győzelmi kényszert, ezen a versenyen a jókedvért és a jó ügyért futott.

A sorozatban először szerepelt úgynevezett „elit” rajt, itt azok indultak, akik legalább 4:50-nel teljesítették a kilométereket; ezzel könnyítve számukra a megfelelő tempó elérését a pálya bármely szakaszán.

A Maratonman versenysorozat idei öt állomása közül, aki négyet teljesít, egyedi emlékérmet kap a szezon végén, azok számára pedig, akik mind az öt versenyen rajthoz állnak, egy ingyenes, 2019-es Maratonman nevezést ajánlanak fel a szervezők.

Az idei eseményeinket Online is nyomonkövethetők a Streamsport stábjának köszönhetően

Következő versenyeink:
Balatonman Kenese Futam, május 27.

Generali Night Run Budapest, augusztus 4.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>