«

»

jún 01 2018

1998 az első…

Húsz évvel ezelőtt, 1998. május 30-31-én rendezte először a Békéscsabai Atlétikai Club, Békéscsaba és Nagyvárad között a Nyitott Határ Szupermaratont, a Békéscsaba – Arad Szupermaraton jogelőd rendezvényét. A két szakaszos, közel 200 km-es, végtelennek tűnő egyenes, árnyékok nélküli szakaszokkal tarkított pályán több alkalommal futott a legendás Yiannis Kouros is, akinek 2002-ben sikerült először győznie. A verseny történetének első győztese a férfiaknál ki más lehetett, mint Bogár János. A nők mezőnyében idult a 100km-es csapat Európa-bajnoki ezüstérmes Bozán Ágnes is 1998-ban.

A Békécsaba- Nagyvárad- Békéscsaba Nyitott Határ Szupermaraton plakátja. A képen futók: Bogár
Bogár János, Bérces Edit és Vozár Attila.

Az aradi pályán az orosz csodafutónak, Anatolij Kruglikovnak is sikerült győznie (2001-ben), Vozár Attilát követően (Vozár Attila) (2000). A nők versenyét Bérces Edit 1998-ban és 2000-ben, az orosz Jelena Szidorenkova pedig 2001-ben nyerte. Zétényi Szvetlána (Szvetlana Zétényi) tavaly a férfiakat is megelőzve nyerte az Európa Badwaterének is beillő versenyt.

Forrás: Ultrafutás (BF) Bérces Edit
Képek: a verseny plakátja és pólóterve

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>