«

»

Júl 05 2018

Futás-bringa-futás „szendvics” volt a folytatás

Duatlon-váltók versengésével folytatódott a 20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét tömegsport eseménysorozata.  A mai Tiszaújváros Napon köszöntötték a hétvégi nemzetközi versenyekre 40 országból érkezett sportolókat, sportvezetőket, edzőket, vendégeket is.

 

A július 5-i, Tiszaújváros Nap a Tisza Média Kft. által szervezett gyermeknappal indult. A kicsinyek nagyon örültek a kisvonatozási lehetőségnek, az állatsimogatónak és a játszóparknak is. 10 órától egészen estig folytatódott a Magyar Vöröskereszt véradása az önkormányzat melletti parkolóban. 17 órától a Sajó Jazz Band hangolta a jelenlevőket a Kreaktív-színpadon,

 

A szokásos tömegsport „étlapon” ezúttal a duatlon váltó szerepelt.  A három fős csapatok tagjaira 1 km futás, 4 km kerékpározás és újabb 1 km futás várt. A Hotel Phőnixnél kijelölt versenyközpontból 54 egység első emberei rohantak ki a futópályára, hogy a kör teljesítése után indítsák kerékpáros társukat, akik visszaérve adták tovább a befejező futóembernek a képzeletbeli váltóbotot.

 

A Dísztó partján, dr. Márkus Gábor szobránál – a tiszaújvárosi önkormányzat szervezésében – meghitt hangulatú megemlékezést tartottak, ahol a tiszaújvárosi, a magyar és a világ triatlonjában egyaránt meghatározó szerepet betöltött, 2013-ban elhunyt kiváló sportvezető, családapa és barát előtt hajtottak fejet a jelenlevők. A Márkus-család tagjaival, ismerősökkel, barátokkal együtt ott volt az emlékezők között Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a Nagyhét Szervező Bizottságának társelnöke, dr. Fülöp György, alpolgármester, a helyi képviselő testület szinte valamennyi tagja, a városi intézmények vezetői, Eugene Kraus, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) elnökségi tagja,  Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke, dr. Vereckei Csaba dandártábornok, B.-A.-Z. megye rendőrfőkapitánya és Farkas Zoltán, a névadó főtámogató MOL Petrolkémia Zrt. képviselője is.

A hétvégi nemzetközi versenyre érkezett vendégeket 19 órától ünnepélyes keretek között köszöntötték a Dísztéren. A résztvevő országok zászlóinak bevonulását követően Eugene Kraus, a Nemzetközi Triatlon Szövetség  (ITU) és az ETU nevében üdvözölte Tiszaújvárost és az ide érkezett valamennyi vendéget. A luxemburgi sportvezető kiemelte, hogy a világ triatlonos „utazó cirkuszának” Tiszaújváros az egyik legjobb versenyhelyszíne, ahol a legodaadóbb, szívvel-lékekkel dolgozó szervező bizottság, illetve önkéntes csapat dolgozik.  2013-ig dr. Márkus Gábor, majd utódai mindig partnerek voltak abban, hogy a sportág újításait itt próbálhassuk ki. Nem lehetünk eléggé hálásak mindezért nekik, és Tiszaújvárosnak!

Tiszaújváros nevében dr. Fülöp György alpolgármester köszöntötte a megnyitón jelenlevőket: – A triatlonnal 22 éve egyfajta szimbiózisban élő városlakók számára büszkeséget jelent, hogy ilyen hosszú ideje felkerültünk  a világ triatlon térképére

és a mai napig stabilan ott vagyunk. Az, hogy a világ szinte minden pontján ismerik Triatlonújvárost, ilyen népszerű a Nagyhét rendezvénysorozata, elsősorban dr. Márkus Gábornak és családjának köszönhetjük.  A sportolóknak azt kívánom, hogy legyenek eredményesek, mi tiszta szívből szurkolni fogunk nekik! Hajrá Tiszaújváros! Hajrá triatlon!

 

Este 8-tól Zalatnai Cini és zenekara koncertezett a Dísztéren. A Trombitás Fréditől a Tölcsért csinálok a kezemből-ön át  A nem vagy én apácáig elhangzott az összes nagy sláger, a jelenlevők nagy-nagy örömére. A Kreaktívon 21.30-tól  Teddy Harpo zárta be a napot.

 

 

Újabb futással a tombolaszelvényekért

A Nagyhét július 6-i, Ipartechnológia Napján 16 órakor a MOL szurkolói sátrában is meg lehet tekinteni a labdarúgó világbajnokság aktuális negyeddöntőjét, az Uruguay–Franciaország derbit.

A Hotel Phőnix előtt 17 órától lehet jelentkezni egy újabb tömegsporteseményre, a futásra. A 2 km-es közösségi futás rajtja 18 órakor lesz. Fél órával később a Kreaktív-színpadon zenél az Eötvös Akusztik, mely 19.30-tól a Backstage formációnak adja át a fellépés lehetőségét. A napi csúcs-koncertet Király Linda és Király Viktor produkciója jelenti, mely 21 órakor kezdődik a Dísztér nagyszínpadán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>