«

»

Sze 07 2018

Szijjártó Péter vasárnap nem csak fut, de lő is!

Közeledik a vasárnapi 33. Wizz Air Budapest Félmaraton, az ország legnépszerűbb félmaratoni versenye és a legnagyobb egyben rajtoló mezőnye. Új helyszín várja a futókat, a rajt és cél a Pázmány Péter sétányon az ELTE Campus előtt lesz. A 8 órakor rajtoló mezőnybe eddig már több mint tízezer egyéni nevező jelentkezett. A külföldiek is igen kedvelik a budapesti félmaratont, 80 országból közel 2700-en neveztek, legtöbben ez Egyesült Királyságból érkeznek.

Számos ismert arc is ott robog majd a mezőnyben: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Szekeres Ferenc kétszeres olimpikon veterán futó, Fenyvesi Zoltán kerekesszékes sportoló, színész,  Dombi Tibor és Lisztes Krisztián volt válogatott labdarúgók. A futásért rajongó Szíjjártó Péter még arra is vállalkozott, hogy mint az esemény egyik védnöke, előbb ellövi a rajtot, majd ő is beáll a tömegbe és nekivág a maga több mint 21000 méterének.

A verseny hazai népszerűségére mi sem jellemzőbb, mint az a tény, hogy az ország 820 településéről futottak be az eddigi nevezések.

A legidősebb egyéni férfi induló Kenyér Imre (1933) 85 éves. A legidősebb női induló: André Ágnes (1944), 71 éves. Összesen négy 80 év feletti futó neve szerepel a rajtlistán.

A rövidebb távot kedvelőknek 11.45-kor indítják  a 2,3 km-es Lágymányos-kört.
Valamennyi induló pontos helyzetéről folyamatosan infó szerezhető a futás alatt: http://bsi.raceinfo.hu/index.html

A szeptember 9-i forgalmi változásokról tájékoztat: https://forgalmivaltozasok.hu/

Az eseményről élő közvetítés lesz látható:  Sport 2 adó. 7:40-10:30 között

Útvonalanimáció:   Interaktív helyszínrajz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>