«

feb 13 2019

Elsöprő győzelem Bulgáriában, BEK bajnok a Soroksári HC!

Veretlenül, 100%-os teljesítménnyel nyerte a Soroksári HC a szófiai BEK EuroHockey Challenge II. csoportját, miután a „döntőben” 3 – 2-re legyőzte – az addig szintén veretlen – házigazda, FHC Akademik Plus Sofia csapatát. Ficzere Zsombor, a soroksáriak csapatkapitánya lett a torna gólkirálya.

Tápai Tibor, a Soroksári HC edzője mesélt nekünk a hétvégi eseményekről:
Az európai terem kupaküzdelmek Challenge II. csoportját Várnában rendezték meg, ahol Grúzia, Szerbia, Finnország, Szlovénia, a házigazda Bulgária mellett a magyar színeket 2018-as bajnokként mi képviselhettük. A tornát a hat csapatos lebonyolítási előírások szerint körmérkőzéses rendszerben rendezték meg. Két feljutó helyért indult a küzdelem. Majer Bence távolléte miatt rutinos beugrónk a keretbe Losonci Zoltán volt, Langer Bálint részlegesen gyógyult kézzel az ötből három mérkőzést tudott vállalni, egyébként végig viselte rögzítőjét, nagyra értékelem, hogy így is kiutazott a csapattal.
Sorsolásunk a véletlen folytán úgy hozta a meccseinket, hogy a leggyengébb csapattal kezdtünk és a legerősebbel fejeztük be. Az általunk teljesen ismeretlen grúz Club Adjara 10 percig ellenállt az akaratunknak aztán szép lassan felőröltük őket: 9:0. A szerb HK Elektrovojvodina csapatát ismertük, jó helyzetkihasználással játszottunk 12:3- A finn HC Kilppari a soraiban a torna legjobb kapusával játszotta a legőszintébb hokit, nem nagyon taktikáztak, ha megszerezték a labdát mindjárt támadásba is lendültek: 6:2. A szlovén HK Triglav Predanovci jó játékosokból nem alkotott jó csapatot 6:1. A bolgár FHC Akademic Plus Sofia gyakorlatilag hat embert játszatott ellenünk, taktikusan lassítottak, kevés kockázatot vállalva védekezve tartották az eredményt a végjátékig, ahol két hibánkat kihasználva is csak szorossá tudták tenni a győzelmünket. A bolgár kapus több nagy védést is bemutatott, jó napja volt: 3:2.
A tornán ugyanazt a védekezést játszottuk, a bekapott góljaink közvetlenül a támadásban eladott labdáinkból végigvitt kontrákból születtek. Kiemelném, hogy egyetlen lapot sem kaptunk!!! Ilyenre nem emlékszem EHF eseményen.
Gólkirály 12 góllal Ficzere Zsombor, legjobb játékos Farkas Imre a csapatvezetők szavazatai alapján.
A feljutásnak nagyon örült mindenki a csapatból, köszönöm a gratuláló üzeneteket itthonról, minden biztatást megosztottam a játékosokkal, akik meglátásom szerint egységesek, fegyelmezettek, alázatosak a játék iránt ezért tudtak sikeresek lenni a pályán.
Köszönjük Tömő Krisztinának a csapatvezetői feladatok magasfokú ellátását, illetve Bordás Zsoltnak a mérkőzések videó elemzését. Jövőre egy csoporttal feljebb már mélyebb vízben kell úsznunk, amit gyakoroltunk is a díjkiosztó után az öt fokos tengerben megmártózva.
A rendezvény helyszíne egy 2013-ban épült modern „tábor” volt, de az elzárt kisváros talán jobban leírja a létesítményt. Valószínűleg orosz segítséggel építhették a becslésre tízezer főt befogadni képes ingatlanegyüttest, ahol nyitott és fedett uszoda, toronyugró, műugró tornyok, konditerem, műfüves pályák, sportcsarnok, döntött kanyaros atlétikai futópálya, színház, koncert, moziterem, fedett és szabadtéri is, homokkal feltöltött tengerpart, télen is szolgálatban lévő biztonsági és kiszolgáló személyzet, éttermek, és minden egyéb, amire szüksége lehet bárkinek bármihez: egy profi edzőtáborozástól, a szünidős napközistáborozásig.
Mindenhol közösen lengett a bolgár és az orosz zászló, az egyik épületet pedig Gagarin-ról nevezték el. Így a bolgár valóság megismerése, csak a reptérre vezető úton volt lehetséges, amikor a szervezők 35 főnek egy 32 fős buszt küldtek…. ami indulás után pár perccel egy telefonhívást követő vészfékezés után, maratoni tolatási manővert is bemutatott, 40-45 km/h stabil utazósebességgel, melynek végén visszajutottunk a kiindulási helyünkre. ahol készpénzben benyújtották a sofőrnek az ablakon a feltételezett fuvardíjat, miközben a rádióból szólt a megunhatatlan Lambada. Annyi még árnyalhatja a képet, hogy a lefoglalt és előre kifizetett négycsillagos szállás helyett, az olcsóbb háromcsillagosban helyeztek el, de ígéretet tettek a különbség visszautalására a közeli jövőben. Röviden ezek voltak az említésre méltó események.
A csapat tagjai: Ferenczi Zsolt, Petővári Balázs kapusok, Losonci Zoltán, Ficzere Zsombor, Farkas Imre, Olasz Balázs, Beszeda Gergő, Suba Tamás, Langer Bálint, Léber Sebastian, Ujvári Viktor, Szigeti Bence, Tömő Krisztina csapatvezető, Bordás Zsolt segédedző, Zsoldos Gábor játékvezető, Tápai Tibor edző

A mérkőzések pontos eredményeit és a góllövőket a www.hockey.hu oldalon lehet megtalálni.

Szerző: Tápai Tibor – Balázs Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>