interior design of home
Életmód

Hogyan tartsunk rendet otthon?

Ki ne szeretne rendes, rendezett és mindig tiszta otthonba hazaérni? Mindannyian ámulva csodáljuk a gyönyörű otthonokat és néha arra gondolunk, hogy biztosan nem is laknak ott, csak afféle kirakat ház. Pedig az az igazság, hogy nem is olyan bonyolult mindig rendet tartani magad körül.

Mára rengeteg könyv jelent meg, hogyan is lehet ezt elkezdeni és következetesen meg is tartani. Az egyik legegyszerűbb, az úgynevezett “egy perces szabály”. Ez annyit jelent, hogy  ha valamit egy percen belül a helyére tudsz tenni, azt tedd meg.

Nem fogod elhinni, hogy milyen sokat jelent. Így nem halmozódnak fel a helyükre teendő tárgyak, hanem azonnal oda kerülnek, ahová valók. Magam sem hittem volna, de tényleg hatásos.

Íme, néhány jó tipp!

Nézzünk még néhány tippet! Először is különbség van a rend és a tisztaság között. Hiába van makulátlan tisztaság, csillog-villog minden, ha az ágy tetejére vannak dobálva a ruhák, és könyvekkel meg játékokkal van tele a lakás. Mert ebben az esetben tisztaság van, de rend nincs.

Az a legjobb, ha a folyamatos takarítás helyett inkább rendet tartasz, és csak egy héten egyszer csinálsz takarítást, máris másképp néz ki a lakás. A tisztaságra is rá lehet szokni, amerre mész, takaríts egy kicsit. Pl. tusolás után azonnal töröld le a tükröt és a tusoló ajtaját, stb. Így rendet és tisztaságot hagysz magad után.

Ha azonban még csak tanulod a rendrakást, és váratlan vendégek jelentkeztek be, mutatjuk hogyan tudsz 30 perc alatt rendet csinálni. Az egyik legfontosabb, amit bizony minden vendég megnéz, a fürdőszoba. Tehát gyorsan töröld le a tükröt, csapokat, stb.

Ha vacsorára vársz vendégeket, akkor a konyhában gyorsan pakolj el, pultot töröld le, és kósza tányérokat poharakat kapkodd össze a lakásból, tedd be a mosogatógépbe. A nappaliban igazítsuk meg a takarót a kanapén, rendezzük össze az újságokat, kanapékat és a levegőztetésről se felejtkezzünk el. Ha a vendégek nem allergiásak az illatgyertyára, vagy illóolaj párologtatóra, valami kellemes illatot kipróbálhatsz.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük