food wood restaurant person
Egészség,  Életmód

A szépségápolás alapjai 50 évesen

50 év felett már a tükör is kíméletlenül őszinte, de ha harmóniában élünk korunkkal, nagyon sokat ki tudunk hozni belőle. Gyerekeink felnőttek, kirepültek, talán lassan a családalapításhoz készülődnek. Szembe kell nézni a ténnyel, hogy nemsokára “Nagyi” lesz a keresztnevünk.

De ha megnézzük a hollywoodi sztárokat azt is láthatjuk, hogy nem kell lehúzni a rolót 50 felett sem. És ne gondoljuk, hogy ehhez dollár milliók kellenek. Igazából az kell, hogy egyrészt békében legyünk önmagunkkal, és ne érezzük úgy, hogy nekünk már csak a karosszéket tartogatja az élet.

Sok szép és kellemes élmény vár még ránk

Nyilván nem leszünk már 20 évesek újra, de még nagyon sok szép, kellemes és boldogító élmény vár ránk, és nem pusztán a nagymama szerep. Vannak alapvető szabályok, amiket amúgy egész életünkben jó betartani; de 50 felett igazán kötelező. Ezek egyike a rendszeres testmozgás.

Sajnos nagyon sokan vagy csökkentik, vagy akár teljesen el is hagyják a testmozgást; pedig nem csak fitten tart, de a betegségektől is megóv. Legalább napi fél órát iktassunk be az életünkbe. Ez lehet akár gyaloglás, úszás, vagy éppenséggel elkezdhetünk jógázni, és majd 70 évesen örülni fogunk annak, hogy 50-es éveinkben elkezdtük. A helyes táplálkozás és a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása további segítséget nyújt abban, hogy örömmel nézzünk reggelente a tükörbe.

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni a rendszeres arcápolást! Jelenleg a retinol számít a legfőbb fegyvernek, ha az öregedés elleni harcról beszélünk. Radírozás helyett dobjuk be a nagyágyút: a hámlasztást. Ilyenkor igazán sokat számít, ha kiváló kozmetikushoz járunk havi rendszerességgel, hiszen a szakember tudja igazán, hogy mi kell a bőrünknek.

További jó ötlet a vizuális trükkök: más szemöldökforma, tartós festés, esetleg sminktetoválás, amely akár 10 évet fiatalít arcunkon. Ekkorra már bizonyára elsajátítottuk a helyes sminkelés alapjait is, de ha nem, kozmetikusunk ebben is tud segíteni. És ami igazán fontos: élvezzük ki minden percét az 50-es éveinknek, legyünk sokat a családunkkal, barátainkkal és mosolyogjunk!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük