photography of three dogs looking up
Életmód

Az 5 legnagyobb kutyafajta a világon

Amikor az ember eldönti, hogy szeretne egy kölyökkutyát, talán még nem is tudja pontosan, hogy milyen fajtát válasszon. Vannak azonban, akik pontosan tudják, hogy kis termetűt fognak választani; és olyanok is, akiknek már régóta vágya egy hatalmas termetű kutya. Nekik állítottuk most össze ezt a rövid listát.

Sokan választanak nagy termetű kutyát

Sokan vannak tehát, akik kimondottan nagy termetű kutyafajtát választanak. Ennek több oka is lehet, egyrészt mert valamilyen munkaterületre szánják: pl. ház vagy telephely őrzése, netán pásztorkutyának. Nagyon sok hely van a világon, mint például a csodás szépségű Erdély, ahol a nagyragadozók még mindig erősen jelen vannak.

Erdélyben a medvék populációja igen magas létszámmal bír, ezért ott nagy becsülete van az erős és rettenthetetlen pásztorkutyának. Másik, igen nyomós ok, ha valaki ezeket az óriási termetű kutyákat szereti.

Az első helyen áll a skót szarvasagár melynek nagyon hosszú lábai emelték őt erre a ranglistára. Marmagassága 71-76 cm, súlya 34-45 kg. Nevében is benne van – agár – a karcsú termetére való utalás. Szelíd, jó természetű kutya, emberekkel és más kutyákkal is remekül kijön, bár a mozgásigénye nagy.

Második helyen a masztiffok állnak, az olasz nápolyi masztiff marmagassága 55-75 cm között mozog, súlya körülbelül 55-70 kg. A francia masztiff, vagy Bordeaux-i dog marmagassága 56-65 cm között van, súlya 56 és 67,5 kg között mozog. Erős testfelépítésű kiváló idegrendszerű kutya, akivel azonban nem tanácsos viccelni, bár ez rokonára, a nápolyi masztiffra is igaz.

Harmadik helyen a Sokak által kedvelt újfullandi kutya áll. Ez a nagytestű kutyafajta kiválóan úszik ezért igazán alkalmas vízi mentőnek. A kifejlett kanok marmagassága általában 71 centi körül van, a súlya pedig 68 kg átlagosan. Nagyon békés és kedves kutya, igazi családi kedvenccé tudja kinőni magát hatalmas termete ellenére.

Negyedik helyen a csodálatosan sportos és izmos cane corso áll amely az egyik leggyönyörűbb kutya a világon. A kanok súlya elérheti az 50 kilós súlyt, magassága pedig a 68 centit.

Az ötödik helyre kerülő kangár pedig egy törökországi kutyafajta amely egészen elképesztő módon akár 48 km per órás sebességgel is képes futni termetével ellentétben.

Forrás: Astuces pour un chien heureux et sain

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük