silver linked bracelet silver and black round chronograph watch
Életmód

Milyen óramárkákat érdemes venni?

Mikor órát szeretnénk választani, döntő szempont az ár-érték arány mellett a stílus. A néhány ezer forintostól a sok milliót érőig könnyen találhatunk a választékban.

A divatházak termékei

A híres divatházak a ruhák mellett kiegészítőket is árulnak. Többek között a Michael Kors, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Guess, Lacoste, Versace, Calvin Kline és Armani rengeteg órát forgalmaz.

Ezeket általában a közép vagy a felsőbb árkategóriába sorolhatjuk.

Óragyártásra szakosodott cégek

Olyan megbízhatóságukról híres, árban elérhetőbb óra márkák közül választhatunk, mint a Casio, Seiko, Swatch, Fossil, Tissot, Hamilton, Timex, Jacques Lemans vagy a Festina.

A luxusórák között akár milliós különbségeket is tapasztalhatunk. Van pár megfizethetőbb modell a Citizen, TAG Heuer, Omega és Mont Blanc cégektől. A német Zeppelin, az orosz Vostok és a svájci bicskákat is gyártó Victorinox szintén ide tartozik. A Casio és Timex is gyárt elérhetőbb árú luxustermékeket.  

A csúcson még mindig olyan svájci gyártók vannak, akiknek a termékeivel 1 millió forintos ár alatt ritkán találkozunk. Felső határ pedig nem igazán van. Ebben a kategóriában elvárhatjuk alapként a kronográfot, amivel időperiódusokat és sebességet lehet mérni. A legapróbb részletek kidolgozottságát és az egyediséget ez a szint hozza.

Ezek az órák a lehető legtöbb belsővel működnek, így a mechanizmusukat nem lehet könnyen leutánozni. A pontosságot és a garanciát maximálisan szolgáltatják. Pl. a Rolex és a Hublot nagyon népszerű luxusmárkák.

A legdrágább karórákat a nagyon hosszú múltú svájci cégek gyártják. A milliókért megvásárolható Patek Philippe, Vacheron Constantin, Breguet, Jaeger-LeCoultre és Audemars Piguet darabok különleges felépítésükről és az újításokról híresek.

Ezek a nívós nevek mind hatékonyan ötvözik a sportosságot az eleganciával. Egyediséget kölcsönöz az, hogy nagyon laposra is lehet készíteni ezeket az órákat. Ezeknél a brandeknél a kvarc kevésbé használt, kivéve az olcsóbb darabokat.  

Okosórák

Ne feledkezzünk meg az érintés vezérelt termékekről, mert ezek manapság árban igen elérhetők. Bizonyos funkcióik még az okostelefonoknál is többet tudnak.

Telefonálhatunk és üzenhetünk velük. Az egészségünket is nyomon tudjuk követni a lépésszámlálóval és pulzusmérővel. Az Apple-től az Androidos gyártókig széles a paletta. A navigációs rendszert gyártó Garminnak és az elektronikus fitnesz kiegészítők területén úttörőnek számító Fitbitnek szintén vannak okosórái.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük